top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Mijn favoriete plekken in Scandinavië

Al toen ik vier maanden oud was, kwam ik voor het eerst in Scandinavië. Vanaf dat moment bracht ik elke zomer van mijn jeugd door op de mooiste plekjes in Noorwegen en Zweden. Door de vele rondreizen die we hebben gemaakt, heb ik veel van deze landen gezien. De mooie natuur, gezellige stadjes en de lange zomeravonden. In deze blogpost lees je alles over mijn favoriete plekken in Scandinavië.


Öland

Van jongs af aan is Öland al een van mijn favoriete plekken in Zweden. Het is een klein eiland met unieke natuur en een fijn mild klimaat. Uitgestrekte witte zandstranden en een blauwe zee zijn ideaal voor een dagje strand. Daarnaast kun je genieten van prachtige zonsondergangen. Behalve de prachtige natuur en de fijne stranden is er genoeg te doen. Er zijn gezellige stadjes met leuke winkeltjes en terrasjes. Je kunt er overheerlijke ijsjes eten en genieten van een taartje bij het zomerverblijf van de koning van Zweden.


De Lofoten

In het noorden van Noorwegen ligt een van de mooiste eilandgroepen ter wereld: de Lofoten. De natuur is prachtig. Hoge bergen, kleine dorpjes, eindeloze stranden en helder turquoise water. Naast de mooie natuur is er ook genoeg te beleven. Met een snelle boot het water op om walvissen te spotten, de lekkerste verse wafels eten in de vissersdorpjes en de kleine rode huisjes aan het water bezoeken. In de zomer gaat gedurende de langste dagen van het jaar de zon niet onder en kun je genieten van de eindeloze zomerdagen.


De Noordkaap

Een van de bijzonderste plekken waar ik ooit ben geweest is op de Noordkaap, het noordelijkste puntje van Noorwegen. De Noordkaap ligt boven op een enorme klif waarbij je een prachtig uitzicht hebt over een uitgestrekte zee, zo ver als je kunt kijken. Rond de Noordkaap kom je grote groepen rendieren en huskies tegen. Als je even veel gelukt hebt als ik destijds in 2015, dan breekt precies om twaalf uur 's nachts de middernachtzon door. Dit zorgt voor een magisch moment en prachtige foto's.


Stockholm

Absoluut mijn favoriete stad van Scandinavië is Stockholm. De combinatie van de oude en nieuwe binnenstad maakt deze stad bijzonder en de moeite waard om te bezoeken. Gamla Stan is de oude binnenstad met prachtige gebouwen en de leukste straatjes met unieke kleine winkeltjes. Het is de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het Koninklijk paleis en de wisseling van de wacht te bekijken. Natuurlijk kun je in Stockholm ook gezellig winkelen en genieten van de lekkerste kaneelbroodjes in het zonnetje op het terras.

106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Post: Blog2 Post
bottom of page