top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Zo creëer ik rust in de hectiek van het dagelijks leven

Mijn leven is de afgelopen maanden behoorlijk hectisch en druk. Ik werk op drie verschillende plekken, ben druk bezig met mijn blogs, probeer regelmatig te sporten, een sociaal leven te onderhouden en tijd voor mijzelf te hebben. Toch ervaar ik ondanks de drukte de afgelopen weken veel rust.


Een fijne werkplek

Ik voel me enorm op mijn plek op mijn werk. Ik werk met leuke collega’s, kan mijzelf uitdagen en verder ontwikkelen en omdat ik er al een tijdje werk heb ik mijn draai helemaal gevonden. Hoewel ik op drie verschillende plekken werk, is het met een goede planning prima te combineren en heb ik wekelijks een goede verdeling van verschillende taken en nieuwe uitdagingen. Natuurlijk draagt het hebben van een fijne werkplek bij aan deze rust. Toch is er naast mijn werk ook het een en ander wat mij helpt om rust te creëren in de hectiek van het dagelijks leven.


Ontspanning vinden in boeken

Een van de grootste veranderingen van de afgelopen weken is dat ik veel vaker een boek erbij pak in plaats van een serie of het eindeloos scrollen op social media. Natuurlijk vind ik het leuk om een serie te kijken en haal ik veel plezier en inspiratie uit social media. Toch merk ik dat ik net zo graag een boek lees. Je hoeft niet te kiezen, je kunt ook een aflevering van je favoriete serie kijken, online wat rondkijken en daarna de avond afsluiten met een boek. Vroeger vond ik lezen altijd heerlijk en inmiddels is het weer een vaste routine geworden om elke dag te lezen. Inmiddels gaan er hier meerdere boeken per maand doorheen. Dat is niet alleen fijn voor het creëren van rust, maar draagt ook nog eens bij aan je ontwikkeling.

Schrijven in een journal

Naast het lezen van boeken vind ik het ook fijn om regelmatig in een journal te schrijven. Vaak voordat ik ga slapen met een fijn muziekje en kaarsjes aan. Soms schrijf ik dingen op die ik leer van de boeken die ik lees, maak ik lijstjes of werk ik nieuwe doelen uit. Een fijne manier om de ideeën en gedachtes die je hebt uit te werken en er bewust mee bezig te zijn.


Goede nachtrust

Een goede nachtrust is super belangrijk. Sinds ik covid heb gehad ben ik sneller moe dan voorheen. Dus zorg ik dat ik voldoende slaap en dat ik een goed ritme heb. Ik ga op tijd slapen en zorg en door middel van mijn wake-up light voor dat ik op tijd, maar wel op een rustige manier wakker word. Daarnaast probeer ik tegenwoordig wat vaker stretch oefeningen en yoga oefeningen te doen. Regelmatig ga ik naar een stretch class van het sportcentrum en soms volg ik online een aantal stretch oefeningen.


Ik zit lekker in een productieve flow, maar heb ook mijn weg gevonden in het creëeren van rust en het investeren van tijd in mijzelf. En juist door de tijd en rust die ik investeer, heb ik ontzettend veel energie en inspiratie om de laatste maanden van het jaar mijn dromen en doelen verder uit te werken.

251 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page