top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

10 tips om van je zomer een onvergetelijke tijd te maken

De tijd van vakantie en genieten is aangebroken. Nu ik klaar ben met mijn studie kan ik ook buiten het seizoen op vakantie gaan. Dit is natuurlijk veel goedkoper en bovendien is er in Nederland ook genoeg moois te zien! Ook kiezen veel mensen met het oog op de huidige pandemie ervoor om toch in Nederland het strand, het bos of de heide op te zoeken. In deze nieuwe blog geef ik je 10 tips om van je zomer in Nederland een onvergetelijke tijd te maken.1. Een weekendje Texel is mijn favoriet

Ik weet niet precies wat het is, maar Texel heeft iets magisch. Na drukke en hectische weken is dit mijn favoriete plek om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen. Uitwaaien op het strand, wandelingen door de duinen en struinen door de gezellige winkelstraatjes in de dorpjes. De rust, de natuur en de prachtige donkere sterrenhemel ’s avonds maken het een fijn en magisch plekje.


2. Pluk de allermooiste bloemen in een bloemen pluktuin

De laatste jaren zijn er in Nederland steeds meer bloemen pluktuinen te vinden. Voor een klein prijsje kan je hier je favoriete bloemen plukken en zelf een mooi boeket samenstellen. Een heerlijke bezigheid samen met je vriendinnen. Daarnaast staat er na afloop ook nog een mooi boeket op de keukentafel.


3. Ontdek de prachtige paarse heide tijdens het golden hour aan het einde van de zomer

Op de Veluwe zijn eindeloos veel mooie plekjes te vinden om te wandelen, steppen of fietsen. Je bent heerlijk buiten in de natuur en ontdekt hoe mooi Nederland eigenlijk kan zijn. Het schitterende licht tijdens het golden hour maakt deze plekjes nog magischer. Met een beetje geluk zie je zelfs hertjes over de heide rennen in de ondergaande zon.


4. Zoek de gezelligheid op met een overnachting in een Tiny house

Tegenwoordig zijn Tiny houses in Nederland bijna niet meer weg te denken. Deze knusse huisjes zijn de perfecte plek voor een heerlijk weekendje weg. Een Tiny house aan zee, of juist in de natuur op de Veluwe, het is maar net waar je zin in hebt. Het is in ieder geval een unieke en gezellige ervaring die je vakantie nog een beetje mooier maakt.


5. Huur een (zeil)bootje en ontdek de mooiste watertjes en gezelligste haventjes van Nederland

Heerlijk varen door de Biesbosch, of juist de elf steden opzoeken in Friesland. Maar je kunt natuurlijk ook de stad opzoeken en een fijn tochtje maken door de grachten van bijvoorbeeld Den Bosch, Utrecht of Amsterdam.


6. Ontspan een dagje in de wellness

Ik vind het heerlijk om aan het begin van mijn vakantie een dagje door te brengen in de wellness. Even niets aan je hoofd en zelfs geen telefoon met social media zorgt er voor dat je écht even kan ontspannen en genieten van het moment.


7. Vroeg uit de veren voor de sunrise

De zonsondergang hebben we allemaal wel vaker gezien, maar een zonsopkomst heeft ook iets heel bijzonders. Sta een dag in alle vroegte op, zoek een mooi plekje uit en geniet van de opkomende zon met een lekker ontbijtje.


8. Slaap een nacht onder de sterren

De lange warme zomeravonden bieden de uitgelezen kans om een nacht onder de sterren te slapen. Verzamel buiten matrassen, dekentjes en kussens en geniet van een zomernacht onder de sterren.9. Leer surfen bij de leukste beachclubs van Nederland

Aan de Nederlandse kust zijn genoeg surfclubs te vinden waar je een eendaagse cursus kan volgen om te leren surfen. Dit resulteert in een dag vol lol en hopelijk trotseer je aan het einde van deze dag trots de golven aan de Nederlandse kust.


10. Ervaar met een beetje geluk de magie van zeevonk

In Nederland is regelmatig een magisch verschijnsel waar te nemen aan de kust. Dit zijn algen die in het donker licht geven. Vooral wanneer het warm en rustig weer is, heb je kans om deze unieke ervaring op te doen. Het levert daarnaast prachtige plaatjes op, écht de moeite waard dus.


Laten we er een fijne zomer van maken samen en genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page