top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

5 tips om productief en gemotiveerd te blijven tijdens deze zonnige zomerdagen

De zon schijnt, de temperaturen stijgen, iedereen is vrolijk en het voelt buiten tropisch aan. Je wilt niets liever dan nu op het strand in de zon liggen of met een koud drankje op het terras zitten. Hoe verleidelijk dit ook klinkt, je hebt ook nog werk of tentamens waar je voor moet studeren voordat je zomervakantie hebt. Die laatste loodjes wegen altijd het zwaarst hè? En dat het dan zo heerlijk warm is buiten, helpt ook niet echt mee. Toch is het belangrijk om productief en gemotiveerd te blijven zodat je straks met een goed gevoel kunt genieten van je welverdiende vakantie. Maar hoe behoud je je motivatie en hoe deel je deze warme dagen productief in? Je leest het in deze nieuwe blog!1. Tijd efficiënt indelen

Het is allereerst belangrijk dat je je tijd efficiënt indeelt en zo optimaal gebruik maakt van de tijd die je hebt. Hierbij kan je rekening houden met de stand van de zon en de warmste uren van de dag. Zelf probeer ik tijdens deze warme zomerdagen vroeg op te staan en full focus aan de slag te gaan met mijn to-do lijst. ’s Middags neem ik een lange pauze tijdens het warmste moment van de dag om lekker van de zon te genieten en bijvoorbeeld uitgebreid te lunchen. Rond half 4 ga ik dan nog even aan de slag om de laatste dingen van mijn lijstje af te werken. De avond probeer ik weer vrij te houden voor leuke dingen of tijd voor mijzelf. Je kunt natuurlijk ook ook vroeg beginnen en doorwerken zodat je rond een uurtje of 3 vrij bent en nog even lekker het strand of het terras op kunt duiken. Hoe je je tijd precies indeelt is aan jou en afhankelijk van je voorkeuren. Vroeg opstaan is wel écht een must, het is dan nog lekker koel en je hebt al aan het begin van de dag een aantal dingen van lijstje kunnen afstrepen, dat geeft een super goed gevoel voor de rest van je dag.


2. Studeren combineren met de zon

Dat je moet werken of studeren betekent niet dat je binnen moet zitten en niet van de zon kunt genieten. Ik begin zelf mijn dag buiten aan tafel in de schaduw. Tijdens mijn ruime middagpauze geniet ik bewust van mijn vrije tijd in de zon. De zon is dan inmiddels gedraaid en voor het tweede deel van de middag ga ik op mijn laptop verder met studeren in mijn hangstoel die dan in de schaduw staat. Hierdoor schijnt de zon niet op mijn scherm en kan ik lekker door met studeren. Probeer dus een plekje te vinden (het liefst met internet) waar je lekker kunt werken en tegelijkertijd kunt genieten van het buiten zijn.


3. Vergeet niet te genieten

Probeer niet alleen maar aan het werk te zijn of bezig te zijn met studeren. Plan ook leuke dingen in de avonden of de weekenden zodat je iets hebt om naar uit te kijken. Als je overdag productief aan de slag gaat, geniet je ’s avonds en in de weekenden des te meer van je welverdiende vrije tijd. Hierdoor is het makkelijker om overdag je concentratie te behouden en gemotiveerd aan de slag te gaan, je hebt immers iets leuks in het vooruitzicht.

4. Plannen is key

Maak een duidelijke planning voor jezelf waardoor je niet in de verleiding komt om elke dag het terras op te duiken en er niet meer vanaf te komen. Het helpt mij om een globale planning tot aan de zomervakantie te maken waardoor ik voor mijzelf helder heb wanneer ik wat af wil hebben. Vervolgens plan ik per week en per dag op welke momenten ik wat wil doen. Het vereist wat discipline om je hier aan te houden, maar je zal jezelf dankbaar zijn. Het voorkomt namelijk dat je de laatste dagen voor je tentamen of je deadline nog bergen met werk hebt liggen.


5. Gemotiveerd blijven met een goed vooruitzicht

Hoewel het soms lastig kan zijn om jezelf ertoe te zetten, heb je hier tijdens je vakantie heel veel profijt van. Herkansingen maken tijdens de zomervakantie wil je namelijk niet. Motiveer jezelf om nu nog even de laatste loodjes af te ronden, anders moet je straks midden in je vakantie gaan leren terwijl iedereen om je heen vakantie heeft en op het strand ligt.


Het is even doorzetten en lang niet altijd leuk, maar het is belangrijk om nu nog even vol te houden. Deel je dagen efficiënt in en blijf jezelf eraan herinneren waar je het voor doet. Voor je het weet zijn je tentamens en deadlines voorbij en kun je de hele zomer lang met een cocktail op het strand genieten van je welverdiende vakantie.

109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2 Post
bottom of page