top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Ik stopte voor een maand met het eten van toegevoegde suikers en dit was het resultaat

Een aantal weken geleden voelde ik mij moe, lamlendig, had ik veel last van energiedips, spierpijn en werd ik niet uitgerust wakker. Ik kwam op internet het een en ander tegen over het effect van het eten van toegevoegde suikers op je gezondheid. Ik verdiepte mij verder in dit onderwerp en besloot om de uitdaging aan te gaan. Ik stopte een maand lang met het eten van toegevoegde suikers om te kijken wat het resultaat zou zijn op mijn gezondheid en energieniveau. In deze blogpost neem ik je mee in mijn ervaring, de dingen waar ik tegenaan liep en de positieve effecten die ik heb gemerkt.


De eerste dagen voelde ik me lamlendig. Ik kon alleen maar denken aan roze koeken, chocolade en lekkere taartjes. Ik kreeg last van hoofdpijn, was wat misselijk en viel ’s middags op de bank in slaap. Mijn energie was deze eerste dagen in de verste verte niet te bekennen. Ik stond er van versteld dat suiker zo’n enorme invloed heeft op de manier waarop je dagelijks functioneert.


Na een aantal dagen afzien, stond ik op woensdag uitgerust en vrolijk op. De zon scheen en ik had helemaal geen last meer van cravings. Waar ik maandag nog snakte naar zoetigheid, stond ik er inmiddels niet eens meer bij stil. Aan het einde van de werkweek hadden de klachten die waren ontstaan plaatsgemaakt voor een flinke energieboost. Ik voelde me energieker, had geen last meer van de welbekende middagdip, snakte niet meer naar zoetigheid en sliep beter waardoor ik uitgeruster wakker werd.


In de weken die volgden hielden de positieve effecten stand, maar brak er een nieuwe fase van deze uitdaging aan. Het ging prima, maar eten begon te vervelen. Op het avondeten na, at ik elke dag bijna hetzelfde ontbijt en dezelfde lunch. Er zijn simpelweg gewoon weinig producten waar helemaal geen suiker aan is toegevoegd. De keuze die je hebt is dus beperkt. Op den duur begint dit te vervelen en heb je zin in variatie en iets lekkers. Toch hield ik het vol om een maand lang helemaal geen toegevoegde suikers te eten.


Na een maand deze uitdaging aan te zijn gegaan, ben ik langzaam aan weer wat toegevoegde suikers gaan eten. Niet zo veel als voorheen, maar af en toe ’s avonds een koekje of een taartje als er iemand jarig is, kan geen kwaad. Ik kan iedereen aanraden om eens een detox van toegevoegde suikers te doen! Al is het alleen al om bewuster te worden van de hoeveelheid suiker die wordt toegevoegd aan voedingsmiddelen die je dagelijks gebruikt. En daarnaast is die extra energieboost ook niet mis!

280 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page