top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Maandelijkse update: mei 2021

Wát een maand was mei, het voelt bijna alsof ik een jaar aan activiteiten, afspraken, werk en studie in één maand gestopt heb.

Natuurlijk vond ik het spannend en heb ik mijzelf aan het begin van de maand vaak afgevraagd hoe ik alles deze maand voor elkaar zou moeten krijgen. Maar al snel heb ik die gedachten aan de kant gezet en ben ik ervoor gegaan. Van een recordaantal diensten in het ziekenhuis tot rijexamen, zomeravonden en solliciteren naar een extra functie. Benieuwd wat ik allemaal heb gedaan deze maand en waarom ik trots ben op wat ik het afgelopen jaar heb neergezet? Je leest het in deze nieuwe blogpost!Ik draaide overuren op de longafdeling waarbij ik dagenlang achter elkaar in isolatiekleding te vinden was. Toch besloot ik mij ook te gaan oriënteren op mogelijke functies voor tijdens mijn wachttijd voor mijn coschappen. Ik vond een uitdagende functie in een voor mij nog onbekend ziekenhuis. Ik besloot te solliciteren en mocht op gesprek komen. Vier dagen later was mijn allereerste dag en inmiddels heb ik mijn draai al aardig gevonden in dit nieuwe ziekenhuis! Ik werk hier als casemanager en regel dat patiënten met zuurstof naar huis kunnen om thuis gemonitord te kunnen worden. Een super leuke bijbaan vol nieuwe uitdagingen!


Daarnaast besloot ik om ook op zoek te gaan naar een baan waar ik in juli mee kan starten, als mijn studie is afgerond. Het aantal covidpatiënten neemt inmiddels af, dus ik zal geen overuren meer werken op de COVID-afdeling deze zomer. Ik heb een extra uitdaging gevonden op de afdeling chirurgie! Hier zal ik bijdragen aan een onderzoek naar alvleesklierkanker. Ook dit is weer een baan waar ik veel kan leren en mijzelf uit kan dagen. Hoe mijn nieuwe baan bevalt lees je in de maandelijkse update van juli!


Naast de vele diensten in het ziekenhuis had ik natuurlijk ook gewoon tentamens waar ik voor moest studeren en onderwijs wat ik moest volgen. Afgelopen weken heb ik hard geleerd en veel geoefend voor mijn praktijkexamens. Het voeren van gesprekken met patiënten en het echt mogen “dokteren” is iets wat ik het allerliefste doe! Ik heb mijn praktijkexamens gehaald en daarmee weer een groot onderdeel van mijn bachelor afgesloten. Alsof ik nog niet genoeg te doen had deze maand, deed ik afgelopen zaterdag examen voor mijn rijbewijs en ben ik geslaagd! Wat ben ik blij dat mijn rijlessen er nu ook op zitten en ik dit onderdeel ook af kan sluiten! Met mijn diensten in het ziekenhuis ben ik hard aan het sparen voor een fijne auto.


Ook mijn professionaliteit tentamen van mijn studie heb ik deze maand afgerond. Ik had mijn laatste coachgesprekken waarin we mijn voortgang wat betreft professionele ontwikkeling van de afgelopen drie jaar hebben besproken. De conclusie van dit gesprek was dat ik trots mag zijn op hetgeen ik het afgelopen jaar heb neergezet. Ik heb tijdens mijn bachelor mijn planning skills uitgebouwd en tijdens mijn tweede en derde jaar toegepast om al mijn studiewerk zo in te plannen dat ik maximaal ingezet kon worden op de COVID afdeling. Een pittige keuze met een enorme impact. Ik voelde aan alles dat ik op dit moment nodig was in het ziekenhuis en hoe pittig het soms ook was, ik sta nog steeds volledig achter deze beslissing. Ik heb mijn eigen (sociale) leven tijdens dit jaar opzij gezet om anderen te helpen. Om de artsen en verpleegkundigen bij wie het water aan de lippen stond een klein beetje werk uit handen te nemen.


Ik heb dingen gezien die ik mijn hele leven nooit meer zal vergeten. Dit werk en de patiënten die ik heb mogen ontmoeten hebben ontzettend veel indruk op mij gemaakt. En ondanks dat, ondanks het verdriet wat ik heb gevoeld op de afdeling als ik aan het werk was, heb ik er onwijs veel van geleerd. Van patiënten, andere zorgprofessionals en alles wat bij deze pandemie kwam kijken, maar ik heb vooral veel over mijzelf geleerd. Dingen gedaan die ik niet voor mogelijk had gehouden. Ik heb mijn grenzen opgezocht en een heel stuk verlegd. Ik ben in het diepe gesprongen en heb de uitdagingen die op mijn pad kwamen met beide handen aangegrepen. En nu is het bijna tijd om even een versnelling lager te gaan, mijn studie af te ronden en te genieten van mijn welverdiende rust. Tijd voor leuke dingen en positiviteit na alle ellende op de COVID-afdeling. Ik ga genieten deze zomer, van het heerlijke weer, de lange zomeravonden en de mensen om mij heen. Met in mijn achterhoofd alle mensen die ik heb mogen ontmoeten wiens leven is ontnomen door het virus. Genieten zal ik en wel driedubbel zo hard, omdat ik weet dat het ook zó anders kan zijn.

66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Post: Blog2 Post
bottom of page