top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Out of your comfort zone

Our comfort zones are lovely places, but nothing ever grows there.

Dat zinnetje motiveert mij altijd om dat stapje extra te zetten. Om iets te doen wat ik nog nooit heb gedaan, iets waarvan ik denk dat ik het niet zou kunnen. Want wat is het ergste dat er kan gebeuren? Dat het niet lukt. Maar ook als iets niet lukt heb je ervan geleerd en neem je dat mee naar alles wat je verder nog wilt bereiken.


Afgelopen weekend besloot ik om te solliciteren naar een functie vol uitdagingen in een ziekenhuis waar ik nog nooit ben geweest. Natuurlijk had ik voor de makkelijke weg kunnen kiezen, door werk te zoeken in het ziekenhuis wat inmiddels ongeveer voelt als mijn tweede thuis. Ook had ik werk kunnen gaan doen waarvan ik weet dat ik dat kan. Toch heb ik ervoor gekozen om mijn grenzen te verleggen, om een nieuwe uitdaging aan te gaan en nieuwe dingen te leren. Afgelopen maandag had ik een sollicitatiegesprek en aanstaande zaterdag draai ik mijn eerste inwerkdienst.


Ondanks dat ik weet dat het nu even flink aanpoten is in combinatie met mijn studie, tentamens, rijlessen, andere bijbaantje en overige activiteiten, heb ik er heel erg veel zin in. Ik heb een goede planning moeten maken om ervoor te zorgen dat ik de komende weken alles geregeld krijg. Het is hard werken, maar je krijgt er zo veel voor terug. Een boost aan energie, nieuwe ervaring opdoen, nieuwe kwaliteiten ontwikkelen en nog meer leren van patiënten en andere zorgprofessionals.


Natuurlijk is het lastig om die onbekende weg te kiezen. In principe ben je er nooit helemaal klaar voor, maar dat wil niet zeggen dat je het niet kan. Bepaal voor jezelf wat je wil bereiken, wat je wil leren en hoe je dat gaat doen. Schrijf je doelen en allergrootste dromen op en pas je routines aan. Je kunt pas iets veranderen als je ook daadwerkelijk zelf erin gelooft. Probeer elke week iets nieuws te doen, wat je eerder nooit deed. Zo kom je erachter dat het eigenlijk super leuk is om nieuwe dingen te ondernemen en te leren. Je kan nieuwe vaardigheden leren, unieke ervaringen op doen en nieuwe mensen leren kennen.


Onthoud dat er een moment gaat komen dat je valt, het kan immers niet altijd alleen maar goed gaan. Maar ook als dat gebeurt en je een flinke smak hebt gemaakt, draagt dit bij aan het bereiken van je doelen. Fouten maken is niet erg, je hebt tenslotte een heel leven voor je. Blijf nieuwsgierig en verleg je grenzen, want levenslang leren brengt je zó veel verder.

83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


Post: Blog2 Post
bottom of page