top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Welkom op mijn blog!

Al sinds het begin van mijn studie schrijf ik over de dingen die ik meemaak tijdens de patiënt contacten van mijn studie en bij verschillende stages en bijbaantjes die ik heb gehad. Soms om voor mijn professionele ontwikkeling te reflecteren op bepaalde situaties, maar vaker is dit omdat de patiënten die ik ontmoet zo inspirerend zijn en mij zoveel leren.


Als student geneeskunde en bij het werken in de zorg krijg je een uniek kijkje in iemands leven. Van héél dichtbij maak je de stilte van de dood mee en tegelijkertijd bruist het leven en met name de levenslust door de gangen van het ziekenhuis. Ik heb ervaren hoe dun de lijn tussen leven en dood is en hoe verdriet en geluk naast elkaar kunnen bestaan in een ziekenhuis.


Natuurlijk kan ik lang niet alle patiënten die ik tijdens mijn studie en bij mijn werk heb ontmoet herinneren. Maar er zijn een aantal patiënten wiens woorden op mij een diepe indruk hebben gemaakt. Woorden van lessen die mij een betere arts zullen maken. Maar niet alleen als arts, ook als mens leer ik van deze patiënten. Al deze verhalen heb ik de afgelopen drie jaar opgeschreven en schrijf ik nog steeds iedere week. Ik heb lang getwijfeld, maar ik heb besloten om de lessen die deze patiënten mij leerden ook met de rest van de wereld te delen. Soms in de vorm van verhalen, soms in de vorm van kleine versjes, die ik "versjes op recept" noem. Hierbij krijg jij een uniek kijkje in het leven van een dokter in spé, en leer je de soms verdrietige, maar veelal mooie lessen van patiënten die elk op hun eigen manier met ziek zijn, het ziekenhuis, het leven en de dood omgaan.


Naast de verhalen en versjes over patiënten, schrijf ik over het stellen en behalen van doelen en het bruisende leven van een derdejaars student. Ook deel ik ultieme studietips die mij de afgelopen 3 jaar hebben geholpen om door de selectie van geneeskunde te komen en mijn tentamens te halen.


Voor alle geneeskunde studenten, patiënten of andere nieuwsgierige mensen die benieuwd zijn naar de verhalen uit het ziekenhuis, komt er elke week op zondag een verhaal of versje uit het ziekenhuis op mijn blog. Daarnaast komt er elke woensdag een artikel over het studeren / studentenleven online. Hopelijk inspireren de verhalen van patiënten jou net zoals ze mij hebben geïnspireerd.Disclaimer: natuurlijk zijn al mijn verhalen en versjes volledig anoniem en niet op chronologische volgorde geplaatst.

81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


Post: Blog2 Post
bottom of page