top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

5 tips die jou helpen om jouw doelen te bereiken

Doelen stellen is iets waar ik vaak bewust of onbewust mee bezig ben. Ik heb het altijd al interessant gevonden om mijzelf uit te dagen. Om mijn grenzen op te zoeken en te verleggen. Nieuwe doelen stellen en hard werken om deze doelen te bereiken. Gedurende mijn bachelor heb ik veel geleerd over het reflecteren op mijn doelen en het stellen van nieuwe én haalbare doelen. In deze blogpost geef ik vijf tips die mij helpen om mijn doelen te bereiken en mijn dromen waar te maken.


Schrijf het op en maak het zichtbaar

Het is belangrijk om goed over je doelen na te denken. Hoe specifieker de doelen zijn geformuleerd, hoe groter de kans dat je deze doelen ook daadwerkelijk kunt bereiken. Door je doelen op te schrijven wordt je gedwongen om goed over de specificiteit en de haalbaarheid na te denken. Daarnaast kan het helpen om je doelen zichtbaar te maken. Bijvoorbeeld door middel van een moodboard. Op mijn eettafel staat een lijstje met een gedichtje wat ik inmiddels kan dromen. Het herinnert mij aan mijn allergrootste doel: een dokter worden die zich voor 100% inzet voor haar patiënten later. Het motiveert mij elke dag om het beste uit mijzelf te halen en te werken aan dit doel.Stel kleine subdoelen

Om uiteindelijk je grote doel te bereiken, kan het helpen om kleinere subdoelen te stellen. Je hoeft niet in één keer naar de top van de berg. Het gaat met name om de reis er naar toe. Onderweg kom je veel mooie punten tegen die jou de kans geven om terug te kijken op alles wat je op weg naar je doel al bereikt hebt. Bovendien voel je je gemotiveerder en succesvoller wanneer je deze subdoelen een voor een bereikt. Je blijft er op deze manier in geloven, dat je ook je grote doel zult bereiken.


Beloon jezelf voor het behalen van (sub)doelen

Hoewel het behalen van je (sub)doelen een enorme energieboost zal geven, mag je jezelf daarnaast best belonen. Je hebt tenslotte hard en gedisciplineerd gewerkt. Een middagje op het terras, lekker uiteten, genieten in de wellness of jezelf een item cadeau doen wat je al zo lang wilde hebben. Het kan je soms net dat extra beetje motivatie geven om consistent aan je doelen te blijven werken.


Werk elke dag aan je doelen

Het behalen van je doelen is vaak een kwestie van motivatie, maar misschien nog wel meer van consistentie en discipline. Door elke dag te werken aan je doelen, of er in ieder geval bewust mee bezig te zijn, creeër een routine.

Op den duur wordt het een gewoonte om aan je doelen te werkenen zul je versteld staan hoe veel je hebt bereikt met al die kleine beetjes werk.


Ben bewust van je valkuilen

De kans is groot dat het bereiken van je doelen niet zonder slag of stoot zal gaan. Er zullen altijd valkuilen zijn die het behalen van je doelen bemoeilijken. Het is belangrijk om hier bij het stellen van je doelen al bewust van te zijn en over na te denken. Welke eigenschappen zullen jou helpen in het bereiken van jouw doelen? Maar ook welke eigenschappen of situaties het behalen van jouw doelen in de weg kunnen staan. Door bewust te zijn van de aanwezige valkuilen, is de kans kleiner dat je er daadwerkelijk in valt.

112 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


Post: Blog2 Post
bottom of page