top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Nooit meer alcohol, dit is waarom

23 jaar, student én liefhebber van gezelligheid. In het plaatje van het studentenleven is alcohol haast onmisbaar. Althans, dat is wat veel mensen denken. Het is inmiddels al ruim twee en een half jaar geleden dat ik voor het laatst alcohol dronk. Hoewel ik zelf inmiddels niet meer beter weet en het een vanzelfsprekendheid is geworden, kijken anderen er vaak van op als ze horen dat ik niet meer drink. In deze nieuwe blogpost lees je waarom ik deze keuze heb gemaakt en hoe dit mij bevalt.


Toen bijna drie jaar geleden de covid pandemie begon, waren er geen feestjes en sociale gelegenheden meer waar gedronken werd. Bovendien maakte ik zelf al vrij snel een pittige covid infectie door waardoor ik besloot om in ieder geval een aantal weken niet te drinken zodat mijn lichaam optimaal kon herstellen. Helaas bleef ik na mijn eerste en later mijn tweede covid infectie klachten houden van vermoeidheid en hoofdpijnaanvallen. Tijdens mijn zoektocht naar een oplossing voor mijn hoofdpijn besloot ik om alles wat hoofdpijn uit kan lokken uit de weg te gaan.


Bovendien zijn er nog een aantal andere voordelen van niet meer drinken. Je wordt een stuk uitgeruster en fitter wakker doordat je beter slaapt en je biologische klok beter werkt. Daarnaast zorgt alcohol ervoor dat zuurstof minder goed door je lichaam circuleert. Én je weerstand verbetert wanneer je geen alcohol meer drinkt doordat er minder afvalstoffen ophopen. Inmiddels is het mij door meerdere gesprekken met artsen waar ik mee werk wel duidelijk geworden: alcohol drinken wordt het nieuwe roken.


Voor mij is het inmiddels vanzelfsprekend geworden, ik mis het drinken van alcohol niet. Er zijn inmiddels genoeg lekkere alcoholvrije cocktails en drankjes te bestellen. Alcohol is tegenwoordig genormaliseerd dus het is misschien even wennen. Ik dacht ook altijd dat alcohol gezellig en leuk was. Inmiddels weet ik wel beter, je hoeft geen alcohol te drinken om leuker gevonden te worden.


Sinds ik niet meer drink ben ik een stuk oprechter en ook eerlijker naar mijzelf. Ik hecht inmiddels veel meer waarde aan fit zijn en lekker in mijn vel zitten dan aan dat glas wijn op een feestje. En ik kan je vertellen dat er niets fijner is dan op zondag uitgerust wakker worden zonder kater.

826 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page