top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Doelen stellen om weer fit te worden, zo ga ik het doen!

Ik heb tot nu toe bijna mijn hele leven lang geschaatst op de lange baan. In de winter trainde ik twee a drie keer per week en reed ik wedstrijden. Gedurende de zomers hadden we altijd gezellige droogtraining in het bos en bij de heide. Toen ik eenmaal ging studeren sportte ik wel af en toe, maar er zat geen ritme of structuur meer in. Toen ik maart 2020 ook nog eens corona kreeg en in september dubbel pech had, zakte mijn conditie en daarmee mijn motivatie echt naar een dieptepunt. Door de drukke weken in het ziekenhuis en de laatste maanden van mijn studie stond sporten en conditie opbouwen niet erg hoog op mijn prioriteitenlijstje. Inmiddels heb ik meer tijd en wil ik het sporten weer gaan oppakken. De knop is om, ik wil me écht weer fit gaan voelen. In deze nieuwe blog lees je welke doelen ik heb gesteld en hoe ik dit ga aanpakken.Doelen stellen

Om weer fit te worden en mijn conditie weer op te bouwen, heb ik verschillende doelen voor mijzelf gesteld. Zo wil ik dagelijks 7000 stappen zetten, het hardlopen weer gaan oppakken en thuis oefeningen doen voor meer balans en kracht. Ook baantjes zwemmen is iets wat ik graag doe. Juist wanneer je conditie niet goed is of wanneer je last hebt van een blessure, kan dit een uitkomst zijn. Niet alleen fysiek wil ik fit worden, ik heb ook andere doelen voor mijzelf gesteld. Ik wil elke dag lezen, dingen waar ik dankbaar voor ben opschrijven, 8 uur slapen per nacht en weer oefenen met piano spelen. Deze doelen zijn haalbaar en tegelijkertijd uitdagend. De lat té hoog leggen werkt namelijk vaak averechts. Doordat je doelen niet haalbaar zijn, verlies je je motivatie. Toch moeten doelen voor mij ook niet te makkelijk zijn. Ik hou ervan om uitgedaagd te worden en mijn grenzen te verleggen.


Consistentie is key

Ondanks dat ik goed over mijn doelen heb nagedacht zijn het natuurlijk best veel doelen en is het pittig om dit allemaal tegelijk vol te houden. Om mijzelf aan te leren om hierin consistent te zijn, gebruik ik habit trackers. Hierop kruis ik elke dag de doelen die ik heb gehaald af. Zo motiveer ik mijzelf om elke dag al mijn doelen te behalen. Je kan natuurlijk ook een competitie starten met je huisgenoot / huisgenoten. Hierdoor ben je extra gemotiveerd om consistent te zijn en met je doelen aan de slag te gaan.


Niet té streng zijn

Natuurlijk is het haast niet mogelijk om elke maand alle doelen elke dag af te kruisen. Zeker met onregelmatige diensten en gezellige weekenden is dit niet altijd haalbaar. Het is belangrijk om niet te streng te zijn voor jezelf en het na een dag waarop het niet helemaal gelukt is, de volgende ochtend gewoon weer op te pakken. Ik wil daarom 75% van de vakjes ingevuld hebben aan het einde van de maand. Hiermee wil ik mijzelf juist aanleren om niet de handdoek in de ring te gooien na een mindere dag, maar de volgende dag de draad gewoon weer op te pakken.


Ik ben benieuwd hoe pittig, leuk of verrassend de komende maand gaat zijn. Natuurlijk neem ik jullie volgende maand ook mee in de resultaten. Hoe heb ik het ervaren, heb ik mijn doelen gehaald, wat ging goed en wat ga ik de maand erop anders doen? Je leest alles hierover begin september in een nieuwe blogpost!

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


Post: Blog2 Post
bottom of page