top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Twee herfstrecepten die je dit najaar móet proberen

De dagen worden weer kouder, regen komt regelmatig met bakken uit de lucht en binnen heb ik het gezellig gemaakt met kaarsjes, lampjes en dekentjes. De herfst is aangebroken en dit is als je het mij vraagt het ideale moment om lekker te gaan bakken en nieuwe receptjes uit te proberen. In deze blogpost deel ik mijn favoriete herfstrecepten met jou.


Caramelcake met stoofpeertjes, kaneel en stroopwafel

Een heerlijke herfstcake die net een beetje anders is dan de standaard appelcake in het najaar. Ik heb deze cake dit najaar al meerdere keren gemaakt en iedereen die ik heb laten proeven is fan!


Dit heb je er voor nodig:

- 250 Gram boter

- 250 Gram suiker

- 280 Gram zelfrijzend bakmeel

- 4 Eieren

- Zakje vanillesuiker

- 3 Bereide stoofpeertjes

- 4 stroopwafels

- Handje caramelblokjes

- Kaneel

- Bloem


Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet je cakeblik vast in (of gebruik net als ik een op maat geknipt bakpapiertje). Mix de boter tot het zacht wordt en mix daarna suiker, vanillesuiker en vervolgens de eieren er doorheen. Spatel dan het zelfrijzend bakmeel en een kleine hoeveelheid kaneel er doorheen.


Nadat je het beslag voor de cake hebt gemaakt, ga je verder met de vulling voor de cake. Snijd de stoofpeertjes in kleine blokjes en doe vervolgens met de stroopwafels hetzelfde. Schep wat bloem door de gesneden stoofpeertjes (dit voorkomt dat de stoofpeertjes te nat zijn en naar de bodem zakken tijdens het bakken). Spatel daarna de caramelblokjes en de gesneden stoofpeertjes en stroopwafelstukjes door het cakebeslag heen.


Verdeel het beslag over de cakevorm en bak de cake vervolgens in het midden van de oven goudbruin gaar. Laat de cake even afkoelen voordat je het uit de vorm haalt en geniet van een lekker kopje koffie met deze versgebakken cake.


Kwark met een lekkere herfsttopping

Mijn favoriete ontbijtje deze herfst is absoluut kwark met deze lekkere herfsttopping. Je maakt het 's ochtends super makkelijk en snel en geloof me, als je dit eenmaal geprobeerd hebt wil je nooit meer anders.



Dit heb je er voor nodig:

- Een appel

- Een peer

- Kaneel / speculaaskruiden

- Rozijnen

- Bastognekoekje

- Kwark


Bereiding

Snijd de appel en peer in blokjes en verwarm dit vervolgens in een pannetje. Voeg de rozijnen, kaneel of speculaaskruiden en een klein scheutje water toe. Verwarm dit mengsel en schep het vervolgens op je kwark. Verkruimel daarna een bastognekoekje over dit mengsel en geniet van je heerlijke herfstontbijtje.






187 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2 Post
bottom of page