top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Een citytrip naar Valencia

De zomer komt aan een einde, de blaadjes beginnen van de bomen te vallen en de regen tikt op de ruiten. Ik heb genoten van de zon, het warme weer en leuk gezelschap. Het was afgelopen week tijd om deze fijne zomer af te sluiten met nog een laatste zonnige citytrip naar Valencia.Valencia is een prachtige stad waar van alles te beleven is. Van het oude centrum, tot moderne winkels en de gezellige sfeer op het strand. Wij hebben de eerste twee dagen een fiets gehuurd om de stad lekker te kunnen verkennen en veel kilometers te maken. Op de fiets kun je gemakkelijk het Ciutat de les Arts i les Ciences bereiken. Een plek die je bezocht moet hebben in deze stad. Naast de mooie plaatjes die je kunt maken van het helderblauwe water, kun je je hier met verschillende activiteiten vermaken. Voor vijf euro kun je een (elektrisch) paddle board huren om het water op te gaan.


Naast het blauwe water bevindt zich het Umbracle war je tussen tropische planten en palmbomen kunt wandelen. De moeite waard om je fiets even te parkeren en je in deze oase midden in de stad te begeven. Wanneer je verder fietst kom je via de haven op het strand van Valencia. Na een verfrissende duik kun je een lekker drankje drinken bij een van de strandtenten. La Mas Bonita was onze favoriet.


Er zijn in Valencia genoeg leuke restaurantjes te vinden. De eerste avond zijn we op aanraden van velen gaan eten bij Voltereta Bali. Een prachtige plek midden in een oase van watervallen, omringd door de mooiste bloemen en planten. Je kunt hier veel verschillende kleine gerechten bestellen voor leuke prijsjes. Het gehele terras is bohemien-style ingericht en de geluiden van vogels laten je geloven dat je écht even in Bali bent. Als je het mij vraagt was dit de leukste plek waar we tijdens onze citytrip hebben gegeten. Ik kan het iedereen aanraden, maar zou wel adviseren om te reserveren want het is een hele populaire plek.


Naast leuke restaurantjes zijn er ook veel lekkere koffietentjes te vinden. Onze favoriet is absoluut Dulce de Leche. Dit knusse koffietentje zit op twee verschillende plekken in de stad en serveert de allerlekkerste taartjes. Wij zijn er nog een keer teruggekomen omdat we niet konden kiezen uit alle heerlijke taartjes uit de vitrine. Een fijne plek om een koffietje te drinken, te genieten van de taartjes en gezellig een spelletje te spelen.De derde en vierde dag zijn we door middel van verschillende wandelroutes het oude centrum verder gaan verkennen. Te voet kom je langs alle mooie gebouwen die zich op loopafstand van elkaar bevinden. Van een overdekte markt tot de zijdebeurs, het stadhuis en de arena.


Het was een heerlijke week in een hele fijne stad waar ik zeker nog eens terug wil komen. Een aanrader om een paar dagen erop uit te gaan en deze stad te verkennen.


114 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page