top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Waarom we best wat liever mogen zijn voor onszelf

In de tijd waarin we leven is goed simpelweg niet goed genoeg. Wanneer iets niet meteen lukt zijn we boos op onszelf en bestempelen we dit als “falen”. Waarom zijn we niet wat liever voor elkaar, maar bovenal voor onszelf? In deze blog lees je waarom we best wat liever mogen zijn voor onszelf, vertel ik je waarom falen niet bestaat en geef ik tips om jezelf meer te gaan waarderen!Het belang van lief zijn

De afgelopen maanden heb ik ontzettend veel en hard gewerkt in het ziekenhuis op de COVID-afdeling. Hoewel deze maanden zo nu en dan heel erg pittig waren, heb ik er heel veel van geleerd. Op veel verschillende vlakken heb ik mijzelf verder ontwikkeld. Iets wat ik deze maanden heb geleerd is dat het belangrijk is om lief te zijn voor jezelf en dat je pas echt goed voor een ander kan zorgen als je goed voor jezelf zorgt. Ik heb gedurende deze hectische periode geleerd om mijzelf te prioriteren, tijd te nemen voor mijzelf en te focussen op de dingen die goed gaan. Hierdoor ben ik minder streng voor mijzelf en neem ik bewust avonden vrij om even helemaal niks te doen.


Successen schrijven

Een van de dingen die mij heeft geholpen om liever te zijn voor mijzelf en positief in het leven te staan, is het schrijven van successen. Tijdens een coachingstraject heb ik geleerd wat voor impact het schrijven van successen kan hebben op de manier waarop je naar jezelf en de dingen die je doet kijkt. Wanneer je per dag 20 dingen opschrijft die die dag goed gingen of een succes waren, train je jezelf om een positieve mindset te creëren en te behouden. Je verbetert je zelfbeeld en leert om te focussen op de dingen die goed gaan, in plaats van de dingen die niet goed gaan.

Vier je successen door jezelf te verrassen

We zijn al snel geneigd om onszelf te straffen wanneer iets niet is gegaan zoals we hadden gehoopt. De nadruk ligt veel meer op de dingen die niet goed gaan, dan op de dingen die wel goed gaan. Probeer dit voor jezelf eens om te draaien en te focussen op je successen, hoe klein ze ook zijn. Verras jezelf wanneer je iets hebt gedaan waar je trots op mag zijn. Al vanaf het

begin van de bachelor beloon ik mijzelf voor het halen van mijn tentamens. Ik koop dan kleine cadeautjes voor mijzelf, bijvoorbeeld iets wat ik al heel lang wil hebben, een goed boek, lekkere thee en chocolade of een ander klein cadeautje. Zo beloon ik mijn successen in plaats van dat ik mijn pogingen die niet gelukt zijn bestraf. Op www.verrasjelief.nl hebben ze de leukste cadeautjes voor haar, waarmee je een ander en ook jezelf kunt belonen.


Maar natuurlijk ook té leuk voor verjaardagscadeautjes voor vrouwen, zomaar een cadeautje als blijk van waardering voor je beste vriendin of om je favoriete collega in het zonnetje te zetten. Ik werd door www.verrasjelief.nl verrast met een paar super lieve cadeautjes, voor de laatste loodjes van mijn bachelor. Alleen al het openmaken is een feestje, de cadeautjes zijn namelijk super mooi en met zorg ingepakt. Verras jezelf deze maand ook eens met een cadeautje voor je inzet, om je successen te vieren of gewoon omdat je het verdient.Kies vaker voor jezelf

Hoewel het verleidelijk is om naast je studie en werk heel veel activiteiten in te plannen is het ook belangrijk om eens voor jezelf te kiezen. Verplicht jezelf niet om bij elk feestje aanwezig te zijn en durf ook een keer nee te zeggen tegen sociale activiteiten. Hoewel het lastig kan zijn om nee te zeggen is het heel belangrijk om dit zo nu en dan te doen. Laat je niet ompraten en voel je niet schuldig. De enige aan wie je verantwoording af hoeft te leggen ben je zelf. Breng de avond door met een fijn gezichtsmaskertje, thee, chocolade en kijk je favoriete serie of lees een goed boek. Door bewust tijd te nemen voor jezelf, geef je jezelf de mogelijkheid om je batterij weer op te laden en er daarna weer 100% voor te kunnen gaan.


Natuurlijk is het lang niet altijd makkelijk om te focussen op wat goed gaat en mag je af en toe ook eens flink balen als iets niet gaat zoals je had gehoopt of verwacht. Als je maar onthoud dat lief zijn voor jezelf écht heel belangrijk is en je uiteindelijk veel verder zal brengen dan je ooit had durven dromen.

95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


Post: Blog2 Post
bottom of page