top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Zo neem ik mijn rust en zorg ik voor ontspanning

Werken in twee verschillende ziekenhuizen, blogs schrijven, sporten, sociale contacten, nieuwe dingen leren en binnenkort nog een minor acute zorg volgen. Ik ben inmiddels gewend om van hot naar her te rennen en met stress om te gaan. Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik alles combineer en of ik tussendoor nog wel tijd voor mijzelf heb. In deze nieuwe blogpost lees je hoe ik voldoende rust neem gedurende een drukke week.Bewegen en de natuur in

Het afgelopen jaar ben ik erachter gekomen dat sporten in grote mate kan bijdragen aan ontspanning. Je kunt tijdens het sporten heerlijk je hoofd leegmaken na een lange werkdag. Daarnaast slaap ik altijd extra goed als ik heb gesport. Ook als je niet van fitness houdt, zijn er genoeg manieren waarop je toch in beweging kunt zijn. Ik ben ook regelmatig buiten te vinden om een stuk te wandelen in de frisse lucht. Een fijne pauze én een goed moment om te ontspannen in het zonnetje tijdens een drukke dag.


Eens in de zoveel tijd spendeer ik een dagje in de wellness om even helemaal te ontspannen en weer op te laden. Er zijn genoeg plekken te vinden waar je kunt genieten van lekker eten, bubbelbaden, zwembaden en sauna's. Daarnaast is zo'n dagje zonder telefoon heerlijk rustig en zorgt dat voor nog meer ontspanning.


Zoals misschien wel bekend is, werk ik nooit na vijf uur 's avonds en nooit in de weekenden. Natuurlijk met de uitzondering als ik avonddienst heb. De afgelopen jaren heb ik mijzelf aangeleerd om de avonden en weekenden vrij te houden. Ik reageer dan ook niet op mails. Dit lijkt misschien in het begin lastig, maar hoe langer je dit doet, hoe meer je er aan gewend raakt.


Structureel probeer ik ook momenten voor rust en ontspanning in te plannen. Natuurlijk ben ik elke avond vrij wat betreft werk en studie. Maar er zijn natuurlijk ook veel leuke dingen te doen inde avonduren. Toch ben ik iedere week minimaal twee avonden vrij waarop ik een leuke serie kan kijken, een lekkere cake kan bakken, creatief bezig kan zijn of een mooi boek kan lezen. Als je elke week bewust deze momenten inplant, voorkom je dat het nemen van rust en het zorgen voor ontspanning er bij in schiet.


Het nemen van rust is niet altijd makkelijk. Zeker niet als je graag dingen onderneemt en nieuwe dingen wilt proberen. Toch zorgt het nemen van rust en voldoende ontspanning er voor dat je daarna weer kunt vlammen en nog drie keer harder aan je doelen kunt werken.


175 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2 Post
bottom of page