top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

10x De fijnste plekjes van de studentenstad Nijmegen

Ik woon alweer een aantal jaar in de fijnste studentenstad van Nederland. Nijmegen is inmiddels echt mijn thuis geworden. Ik ken de leukste straatjes en fijnste plekjes van deze stad. Ben je aankomend student of gewoon van plan om een gezellige dag in Nijmegen door te brengen? Lees dan snel verder want ik deel in deze nieuwe blog de gezelligste hotspots, leukste winkeltjes en mooiste plekjes van mijn favoriete stad.


Het Waalstrand

Een van de eerste dingen die je leert als je in Nijmegen komt studeren, is dat je de zomeravonden doorbrengt op het Waalstrand. Het Waalstrand is de gezelligste plek van Nijmegen waar voornamelijk studenten samen komen om het leven te vieren. Van zwemmen tot urenlang spelletjes spelen, lekker eten en eindeloos staren naar de ondergaande zon. Vanuit de stad ga je tot halverwege de snelbinderbrug en ben je binnen no time op het strand om te genieten van de zomer.


Make my day

Als je nog een leuk en origineel cadeautje zoekt, of op zoek bent naar een leuke outfit, is dit the place to be. Het is mijn favoriete conceptstore van Nijmegen waar ik altijd even binnen loop als ik in de stad ben. Deze winkel is te vinden in de lange hezelstraat waar overigens nog veel meer unieke winkeltjes en restaurantjes zitten. Echt de moeite waard om eens doorheen te lopen.


De Kaaij

Naast het waalstrand is de Kaaij ook een gezellige en drukbezochte plek in Nijmegen. Gedurende de zomer zijn er verschillende foodtrucks en gezellige terrasjes te vinden in het zand onder de oude Waalbrug. Onder het genot van een lekkere burger, drankjes en muziek geniet je van de ondergaande zon.Vierdaagsefeesten

Hoewel de vierdaagsefeesten maar één week per jaar een hotspot is, mag deze absoluut niet ontbreken. Het is de gezelligste week van het jaar met zo veel verschillende feestjes en muziek, dat er voor iedereen wel wat wils is. Bijna iedereen is deze week in de binnenstad te vinden. 's Ochtends vroeg zwaai je met z'n allen de lopers van de vierdaagse uit en geniet je van het gevoel van saamhorigheid.


Doornroosje

’s Zomers zijn de gezelligste feestjes vaak buiten, maar ook de rest van het jaar is er genoeg gezelligheid te vinden. In doornroosje worden optredens, concerten en feestjes georganiseerd. Het ligt naast het centraal station en zorgt elke keer weer voor een leuke avond. Er is genoeg ruimte, er zijn verschillende zalen en de sfeer is altijd goed. Mijn favoriete plek voor de leukste feestjes en optredens.Hatertse vennen

Wanneer je de natuur wilt opzoeken zijn de hatertse vennen een fijne plek. Hier kan je heerlijk wandelen over de heide en genieten van de natuur. Met een beetje geluk kan je hier in de winter zelfs schaatsen, wat een heleboel plezier en prachtige plaatjes oplevert.


Ooijpolder

Ook de Ooijpolder is een prachtige plek met veel natuur. Vanuit de stad loop je via de loopbrug ineens midden in de natuur. Door de verharde weg op de dijk die door de Ooijpolder loopt is het een ideale en rustige plek om te fietsen of te skeeleren. Onderweg kom je genoeg kleine terrasjes en B&B’s tegen waar je wat kunt drinken.Waalkade

Aan leuke restaurantjes in Nijmegen geen gebrek. Hoewel er heel veel keuze is, zit ik het liefste in de zon op een terras, op de waalkade aan het water. Hier krijg je het ultieme vakantiegevoel en kun je heerlijk eten of een drankje doen.


Botanische tuin

Naast de universiteit en de hogeschool is een prachtige botanische tuin te vinden. Midden in de stad is dit een oase van rust met prachtige bloemen, vlinders en zelfs een kleine waterval. Heerlijk om in je pauze even doorheen te lopen of op een van de ligstoelen te genieten van het zonnetje.


Er zijn dus genoeg leuke en mooie plekjes in Nijmegen. Elk seizoen is uniek, maar stiekem zijn de zomers toch wel favoriet. De moeite waard om een keer een kijkje te nemen in deze fijne stad aan de Waal.

178 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Post: Blog2 Post
bottom of page