top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Twee jaar wachttijd: een update (2)

Vier jaar geleden mocht ik eindelijk beginnen met het waarmaken van mijn allergrootste droom. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en heel wat kennis en ervaring rijker. Ik zit nu alweer ruim een jaar in mijn wachttijd voor mijn coschappen. Komende maand krijg ik mijn bachelordiploma uitgereikt waarna het laatste half jaar van mijn wachttijd in gaat. In deze blogpost lees je hoe ik mijn wachttijd tot nu toe heb ingevuld en wat mijn plannen zijn voor het komende half jaar.


Hoewel ik twee jaar geleden behoorlijk tegen mijn wachttijd op zag, heb ik mijn draai het afgelopen jaar helemaal gevonden. Ondanks dat ik de studie heel leuk en interessant vind, is het ook erg fijn om jezelf op een andere manier te ontwikkelen. Ik vind het geweldig om te leren vanuit de praktijk, van de patiënten die ik ontmoet en de artsen en verpleegkundigen waar ik mee werk.


Het afgelopen jaar heb ik de eerste maanden op de polikliniek van de chirurgie meegewerkt aan een onderzoek. Een functie die ik nog niet eerder heb gehad en waar ik heel veel van heb geleerd. Daarnaast werk ik inmiddels bijna drie jaar avonddiensten voor de interne geneeskunde. Het afgelopen jaar heb ik door de drukte rondom covid enorm veel diensten gewerkt. Er waren weken dat ik elke avond in het ziekenhuis aan het werk was. Ondanks dat dit erg druk was, heb ik heel veel van deze periode geleerd en zou ik indien dit nodig is, het zo weer doen.


In het voorjaar zat mijn werk bij het onderzoek van de chirurgie erop en begon ik met een nieuwe functie bij een onderzoek voor de interne geneeskunde. Ook hier leer ik weer een heleboel nieuwe dingen van en krijg ik kansen om mijzelf verder te ontwikkelen. Daarnaast begon dit voorjaar mijn klinische minor. Ik heb enorm genoten van de tien weken in het ziekenhuis. Van open hart operaties tot meelopen op de afdeling en een avonddienst bij de traumachirurgie. Deze minor liet mij weer even zien waar ik het allemaal voor doe.


Na een fijne zomer met mooie reizen, is het gewone leven weer begonnen. Momenteel werk ik bijna dagelijks aan het onderzoek voor de interne geneeskunde, werk ik met veel plezier mijn avonddiensten en heb ik daarnaast nog een nieuwe functie op de afdeling waar ik inmiddels al drie jaar werkzaam ben. Ik ken de omgeving, de artsen en de artsassistenten dus ook deze nieuwe functie voelt als thuiskomen.


Naast mijn werk in twee verschillende ziekenhuizen ben ik achter de schermen ook druk bezig met mijn blog en socials. Hier kan ik mijn creativiteit in kwijt door middel van het schrijven van blogs en het maken van foto’s en video’s. Dit is iets wat ik na bijna twee jaar nog steeds heel graag doe en waar ik veel energie van krijg.


Hoewel ik er twee jaar geleden behoorlijk tegenop zag, heb ik mijn weg gevonden. Ik vind het heerlijk dat ik zelf mijn dagen kan indelen en dat ik bezig kan zijn met hetgeen wat ik het allerliefste doe. Maar ondanks dat ik geniet van de tijd en vrijheid om mijn dagen in te vullen zoals ik wil, kan ik ook niet wachten tot ik in februari echt kan beginnen aan mijn coschappen. Ik wist het al even, maar na dit jaar weet ik het zeker. Ik ben meer dan klaar voor deze volgende stap.

785 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page