top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

6 dingen die ik leerde de afgelopen jaren

De afgelopen jaren heb ik veel geleerd. Ik heb niet alleen medische kennis opgedaan, maar ook veel van en over mijzelf geleerd zowel binnen als buiten mijn studie. Deze lessen hebben ervoor gezorgd dat ik ben gegroeid en mijzelf verder heb ontwikkeld. In deze nieuwe blogpost lees je welke lessen ik heb geleerd en hoe dit mijn leven heeft veranderd.


Wees niet bang om te vallen

Een van de dingen die ik de afgelopen jaren echt heb geleerd, is om dingen te doen die buiten je comfort zone liggen. Hoewel het in eerste instantie misschien eng lijkt, levert het echt heel veel op. Zo ben ik dit jaar begonnen met mijn blog, heb ik nieuwe ervaring opgedaan op verschillende afdelingen in het ziekenhuis die voor mij nog onbekend waren en schrijf ik inmiddels voor verschillende platformen. Wanneer je nieuwe dingen gaat doen, zullen er natuurlijk altijd momenten zijn dat iets niet gaat zoals je had verwacht of gehoopt. Toch heb ik geleerd om niet bang te zijn om te vallen, ook van die momenten kun je weer leren en die ervaring neem je mee in alle dingen die je nog wilt bereiken.


Ik kan meer dan ik zelf denk

Al vanaf de basisschool droomde ik van een toekomst in het ziekenhuis. Hoewel ik altijd in die droom heb geloofd en er hard voor heb gewerkt, had ik nooit verwacht dat ik nu hier zou staan. Dat ik in één keer aangenomen werd op mijn droomopleiding en dat ik het eerste deel vervolgens zonder veel problemen doorliep was voor mij een eye-opener. Als je iets écht heel graag wilt dan kan je echt veel meer dan je zelf denkt. Vaak zien we onnodig beren op de weg en verzinnen we argumenten waarom iets toch niet zal gaan lukken. Ik heb inmiddels wel geleerd dat ik er gewoon voor moet gaan en vertrouwen moet hebben in mijn eigen kunnen.


Dankbaarheid

Nadenken over dankbaarheid helpt om positiever in het leven te staan. Zeker na alle ellende die ik op de corona afdeling heb gezien de afgelopen twee jaar, heb ik geleerd om de focus te leggen op de positieve dingen. Om na te denken over de dingen je wél kunt en stil te staan bij dingen waar je dankbaar voor bent. Bijna dagelijks ben ik het afgelopen jaar met mijn neus op de feiten gedrukt. Gezondheid is niet vanzelfsprekend dus je mag blij zijn dat je longen hebt die je van zuurstof voorzien en dat je het vermogen hebt om bergen te beklimmen . Geloof me, er zijn veel mensen die met je zouden willen ruilen.


Het is fijn om even offline te zijn

Wat veel mensen niet weten, is dat ik geen gebruik maar van een internet abonnement. Niet omdat ik bang ben voor 5G, maar omdat ik het simpelweg niet nodig vind. Als ik buiten ben, een fijne strandwandeling maak of een gezellige avond heb, dan heb ik niet de behoefte om continue online te zijn. Ik geniet dan van het moment en de mensen om mij heen. Als mensen mij echt moeten bereiken, kunnen ze me natuurlijk altijd nog bellen. Mijn generatie kijkt me vaak met grote ogen aan als ik vertel dat ik geen problemen heb met offline zijn. Toch ben ik eraan gewend en mis ik niets. Ik leef meer in het nu en ben bewuster van mijn omgeving en de mensen om mij heen.


Luisteren naar mijzelf en mijn grenzen aangeven

De mening van anderen speelt voor bijna iedereen wel een grote rol. Toch heb ik vooral de afgelopen jaren geleerd om te luisteren naar mijzelf. Dat ik al bijna twee jaar geen alcohol drink om de hoofdpijnaanvallen die ik sinds ik corona heb gehad regelmatig opsteken zo goed mogelijk te voorkomen is hier een voorbeeld van. Hoewel heel veel mensen hier een mening over hebben en vragen of ik niet toch een drankje mee drink, weet ik dat naar mijzelf moet luisteren. Inmiddels heb ik wel geleerd dat het niet egoïstisch is om dit te doen. Luisteren naar jezelf en je lichaam is belangrijker dan de mening van anderen.


Je kunt niet iedereen tevreden houden

Soms moet je echt prioriteiten stellen. Je kan simpelweg niet een studie volgen, 3 bijbaantjes hebben, een blog bijhouden, op elk feestje aanwezig zijn en elk weekend van begin tot eind volplannen met leuke dingen. Soms heb je ook even rust en tijd voor jezelf nodig en dat is helemaal oke. De afgelopen jaren heb ik geleerd om na te denken wat ik belangrijk vind en keuzes hierin te maken. Dat je bij het maken van die keuzes soms anderen teleur moet stellen hoort erbij. Natuurlijk vinden ze het niet leuk dat je niet bij dat ene feestje bent, maar daardoor geniet je er de volgende keer driedubbel van.152 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page