top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

De leukste dingen om dit najaar en deze winter te doen

Inmiddels is de wintertijd weer ingegaan, worden de dagen weer korter, vriest het 's nachts en luister ik stiekem al kerstmuziek. Natuurlijk kan het opzetten van de kerstboom, het bakken van kerstkoekjes en het doen van kerstinkopen deze laatste weken van het jaar niet ontbreken. In deze blogpost deel ik mijn favoriete dingen om dit najaar en deze winter te doen.


Kerstmarkt in Duitsland bezoeken

In Nederland zijn er veel gezellige kerstmarkten te vinden. Toch is het ook leuk om een keer een kerstmarkt in Duitsland te bezoeken voor het ultieme kerstgevoel. Bovendien is het ideaal om je laatste kerstinkopen hier te doen en de mooiste ballen voor in je kerstboom te scoren. Hoewel het nog onduidelijk is of de kerstmarkten dit jaar doorgaan, is het écht een aanrader om een keer onze buren op te zoeken.


Schaatsen

Hoewel ik zelf altijd wedstrijden heb gereden, vind ik het ook super leuk om in mijn vrije tijd voor de gezelligheid te gaan schaatsen. Natuurlijk is schaatsen op natuurijs het allermooiste, dus laten we hopen dat we deze winter weer net zo veel geluk hebben als afgelopen jaar. Als het natuurijs er niet in zit, is schaatsen op een kunstijsbaan natuurlijk ook heel gezellig. Met warme chocolademelk met slagroom na afloop, is het wintergevoel dan helemaal compleet.


Intratuin kerstafdeling Duiven bezoeken

Als je niet in de gelegenheid bent om naar de kerstmarkt in Duitsland te gaan, of als je liever overdekt de leuke kerstspullen wilt ontdekken, dan is de intratuin in Duiven ook een goede optie! Deze mega grote kerstafdeling is super mooi om te zien waardoor je helemaal in de gezellige kerststemming komt. Bovendien vind je altijd wel iets moois voor in of bij de kerstboom.


Strandwandeling

Hoewel veel mensen in de zomer naar het strand gaan, is het ook fijn om in het najaar of de winter een lange strandwandeling te maken in het zonnetje. Bovendien is het dan een stuk rustiger op het strand dan in de zomer. Nergens ben ik liever dan op het strand, met mijn hoofd in de wind eindeloos turen in de golven. Na afloop kun je lekker warme chocolademelk of thee drinken bij de open haard in een van de vele strandtenten.Fotoboek van het afgelopen jaar maken

Ieder jaar maak ik weer een boek met herinneringen aan dat jaar. Deze laatste weken van het jaar vormen het ideale moment om dit fotoboek te gaan maken. Het is niet alleen een leuke bezigheid op een regenachtige zondag, maar ook nog eens een leuke herinnering om later terug te kijken.


Dagje wellness

Wanneer het weer buiten koud en guur is, is het ook heerlijk om een dagje te ontspannen in de wellness. Zeker na een jaar hard werken is het fijn om jezelf te belonen en een dagje helemaal tot rust te komen. Verspreid over Nederland zitten allerlei verschillende wellness centra met elk hun eigen unieke omgeving.


Avondje gourmetten

Natuurlijk kan het gourmetten in de winter ook niet ontbreken. Hoewel gourmetten vaak met sinterklaas, kerst of oudjaarsavond wordt gedaan, is het ook leuk om dit gezellig op een koude zaterdagavond te doen. Dek de tafel leuk en haal lekkere dingen in huis. De avond kun je afsluiten met een gezellige kerstfilm of leuke spelletjes. Zo heb je een avond lang plezier en een fijne herinnering aan deze koude winteravond.


Herfstwandeling door het bos

Wanneer er een fijn herfstzonnetje schijnt, is het ook heerlijk om een wandeling door het bos te maken. Het bos is voor veel mensen een stuk dichterbij dan het strand. De bomen hebben in de herfst de allermooiste kleuren waar je mooie foto's van kunt schieten. Na een lange wandeling kun je jezelf belonen met lekkere pannenkoeken in het pannenkoekenrestaurant.


Glow bezoeken

Ieder jaar is er in Eindhoven het lichtkunstfestival Glow. Hier kun je de mooiste kunstwerken van licht bekijken. Ook bekende gebouwen in Eindhoven zijn dan verlicht met de mooiste creaties. Glow duurt nog tot en met zaterdag 13 november. Een aanrader om een keer de mooiste lichtcreaties hier te komen bekijken.


Dagje indoor skiën

Wanneer het winterweer op zich laat wachten, kun je je ook uitleven door een dagje indoor te gaan skiën. Ook wanneer je nog nooit eerder op skies hebt gestaan, is dit een leuke ervaring. Oefening baart kunst, binnen de kortste keren skie jij met grote snelheid van de heuvels af!


Laat dat koude en gezellige winterweer maar komen! Ik ben er klaar voor en hoop dat we net zo'n mooie winter krijgen als afgelopen jaar want wát heb ik daar van genoten.

73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2 Post
bottom of page