top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

De mooiste medische leesboeken

Ik ben dol op het lezen van boeken, altijd al geweest. Of het nou onderweg is, s' avonds voordat ik ga slapen of 's ochtends als ik net wakker ben. Het is niet alleen een fijn rustmoment, maar ook goed voor je kennis en ontwikkeling. Ik lees graag boeken over de zorg. Geschreven door patiënten, familie van patiënten, artsen, verpleegkundigen en ga zo nog maar even door. Deze verhalen geven op een mooie en humoristische wijze vanuit verschillende perspectieven het leven in de zorg weer. Vaak met een belangrijke boodschap of een mooie les. In deze blogpost deel ik mijn favoriete medische leesboeken waarvan ik vind dat iedere zorgmedewerker ze gelezen moet hebben.


Echte dokters huilen ook - Warner Prevoo


Dit is by far het mooiste boek wat ik ooit gelezen heb. Een boek wat ik zelfs regelmatig opnieuw lees. Het vertelt het verhaal van een relatief jonge kankerspecialist die zelf kanker krijgt en dan pas realiseert wat voor impact deze ziekt heeft. Een verhaal over zijn ziekteproces, de angst en eenzaamheid. Maar vooral een verhaal over een onvoorwaardelijke liefde voor het leven en het maken van herinneringen. Een boek waar (toekomstige) zorgprofessionals veel van kunnen leren.


Als adem lucht wordt - Paul Kalanithi


Een boek over een neurochirurg die ernstig ziek wordt en in de laatste 22 maanden van zijn leven zijn bijzondere levensverhaal vertelt. Hij observeert en schrijft op een unieke manier de lessen die hij leerde over zowel de rol van arts als die van patiënt. Een onvergetelijk boek over ambities, moed en het noodlot. Een verhaal wat indruk maakt en wat je de rest van je leven bijblijft.


Die ene patiënt - Ellen de Visser


Een boek met korte verhalen waarin zorgprofessionals vertellen over die ene patiënt die hun leven voorgoed veranderde. Mooie verhalen die stuk voor stuk een kijkje geven in het leven van zorgverleners en hun patiënten. Naast humor, herkenbare situatie en meeslepende gebeurtenissen lees je ook over de belangrijkste lessen die deze artsen en vepleegkundigen van hun patiënten leerden. Een aanrader voor iedereen, zowel binnen als buiten de zorg.Ziek gelukkig - Ruud ten Wolde


Een boek over het vinden van geluk in het alledaagse leven. Ruud vertelt in zijn boek over zijn ziekte en de gevolgen hiervan. Maar meer nog vertelt hij over zijn passie voor het werk wat hij doet en zijn eindeloze levenslust. In dit boek lees je wat hij leerde van zijn ziekte en hoe hij heeft ervaren dat geluk zit in de kleine dingen. Een bijzonder verhaal over het glas wat half vol zit.


Licht in de tunnel - Marc de Hond


In 'Licht in de tunnel' lees je het dagboek van Marc de Hond. Over zijn diagnose, behandelingen, slecht nieuws en zware dagen. Maar vooral over zijn humor, optimisme en het maken van mooie herinneringen. En vooral zijn belangrijkste levensles: ‘We wachten niet tot het licht aan het einde aan de tunnel, maar we hangen zelf de lampjes op.’ Een bijzonder boek met een unieke kijk op het leven en de dood.

987 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2 Post
bottom of page