top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Een blik op de toekomst

Bijna dagelijks denk ik na over mijn toekomst. Tijdens onderwijs, in de pauzes en bij stages is dit een van de vaste gespreksonderwerpen. Ook op mijn werk krijg ik regelmatig de vraag welke kant ik uiteindelijk op wil. Iedereen is benieuwd welke specialisatie op mijn lijf geschreven is. Ook ik begin mijzelf steeds vaker af te vragen waar ik het beste op mijn plek ben. Ik vind veel dingen leuk en er zijn genoeg kanten die je op kunt gaan. Toch is het maken van een keuze niet zo makkelijk als het lijkt.


Natuurlijk is het belangrijk dat je affiniteit hebt met de doelgroep en het vak. Maar op de achtergrond speelt er meer mee bij het maken van een keuze. Als je al enigszins een idee hebt welke kant je op wilt, is het nog maar de vraag of je in aanmerking komt voor een opleidingsplek binnen de specialisatie van jouw eerste keuze. Bovendien moet het complete plaatje kloppen, je moet op één lijn liggen met jouw toekomstige collega’s en je werk combineren met het privéleven wat je voor ogen hebt.


Hoewel het misschien nog ver weg lijkt en een keuze maken op dit moment nog niet nodig is, is het belangrijk om je te oriënteren en de verschillende mogelijkheden te onderzoeken. Dit kun je doen door middel van bijbaantjes bij verschillende specialismen, stages en keuzevakken. Toch zijn er ook nog andere manieren om er achter te komen welke specialismen goed bij jou passen.


Een tijdje terug kwam BKV op mijn pad. Zij zetten zich in om zorgprofessionals te ondersteunen en de zorg te verbeteren. Naast vacatures, het Medical Traineeship en informatie over werken in het buitenland, bieden zij ook verschillende loopbaantools voor artsen en verpleegkundigen aan. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar specialisaties die passen bij jouw kwaliteiten en interesses. Ook werkomgeving, collega’s en doelgroepen worden in deze test meegenomen.


Ik ben altijd erg benieuwd en vind het leuk om door middel van een test tot nieuwe inzichten te komen. Niet alleen de uitslag, maar ook de vragen van de test zetten je aan het denken. Zo dacht ik dat ik geen longarts zou worden. Toch blijkt uit de test en na het werken voor de longgeneeskunde, dat ik dit wel heel erg leuk vind en dit specialisme beter bij mij past dan ik op voorhand dacht. Door bewust bezig te zijn met de verschillende mogelijkheden zet je vast kleine stappen om jouw toekomst in te richten op een manier die bij jou past. Benieuwd welk specialisatie bij jou past als toekomstige arts of verpleegkundige? De loopbaanwijzer van BKV vind je hier: https://bit.ly/3HexkxG


Het is belangrijk om je te oriënteren op de verschillende mogelijkheden en zo jouw toekomst zelf in te richten. Maar vergeet niet dat het helemaal niet erg is om nu nog niet precies te weten welke richting je later op wilt. Dat jij nu nog niet zeker weet waar je in de toekomst aan het werk wilt gaan, betekent niet dat je later een minder gemotiveerde arts zult zijn. Het is goed om de tijd te nemen om te ontdekken waar jouw kwaliteiten liggen en erachter te komen op welke manier jij jouw steentje bij wilt dragen aan het verbeteren van de zorg. Zo lang jij in je dromen blijft geloven, weet ik zeker dat je jouw doelen zult bereiken, of het nu linksom of rechtsom is.

618 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page