top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Een jaar bloggen: dit heeft het mij gebracht en dit heb ik er van geleerd

Het voelt als de dag van gisteren dat ik begon met het schrijven van blogs. Tegelijkertijd kan ik me bijna niet meer voorstellen dat ik ooit geen blogs schreef. Inmiddels zijn we alweer een jaar verder en kijk ik met veel plezier terug op dit afgelopen jaar. In deze nieuwe blogpost neem ik jullie mee in het afgelopen jaar, vanaf het begin tot nu. Hoe ik ben begonnen, hoe ik op het afgelopen jaar terugkijk, wat ik heb geleerd en wat mijn plannen zijn voor het komende jaar. Je leest het allemaal in deze nieuwe blogpost ter ere van het eenjarige bestaan van mijn blog.


Een jaar geleden begon ik met het maken van mijn eigen website. Al langer speelde het idee om de verhalen over patiënten die ik tijdens mijn studie en mijn werk tegenkwam, te gaan delen. Om anderen inzicht te geven in het leven van een dokter in spé. Daarnaast wilde ik graag anderen inspireren en motiveren. Schrijven over hoe het is om geneeskunde student te zijn en tips te geven aan (eerstejaars) studenten geneeskunde. Het was iets waar ik al langer van droomde en waar ik steeds vaker aan begon te denken. In december 2020 besloot ik om het te doen. Om gewoon te beginnen en te zien hoe dit idee zich verder zou ontwikkelen.


Toch was het spannend om die eerste stappen te zetten. Als ik ergens voor ga wil ik het namelijk ook goed doen. De leuke reacties op mijn eerste blogs moedigde aan om door te gaan en gedurende het afgelopen jaar vond ik steeds meer mijn weg. Mijn blog werd daarnaast opgepikt door onder andere Statusco, Compenium en Floorzorgt waar ik ook verschillende blogs voor ben gaan schrijven. Bovendien werd ik een aantal keer benaderd voor eventuele samenwerkingen met bedrijven. Ook hierin vond ik mijn weg. Alleen met de bedrijven waar ik echt enthousiast over was en waar ik volledig achter stond, ben ik de samenwerking aangegaan. Ik wil namelijk alleen schrijven en content maken over dingen die echt bij mij passen.

Het afgelopen jaar heb ik veel geschreven. Van verhalen over patiënten die indruk op mij maakten tot versjes en van het delen van tips tot het schrijven van wekelijkse en maandelijkse updates.

Ik ontdekte dit jaar dat het schrijven van blogs niet in een handomdraai is gebeurd. Het brainstormen, uitwerken van ideeën, het schrijven en het maken en bewerken van de foto’s neemt veel tijd in beslag. Per blog ben ik een aantal uur bezig om alles mooi tot één geheel te maken. Ondanks dat het veel tijd kost, geniet ik ervan om bezig te zijn met mijn blog. Ik kan mijn creativiteit er in kwijt en vind het leuk om nieuwe ideeën uit te werken en tot stand te brengen. Het is iets wat ik met erg veel plezier doe en het ontvangen van leuke reacties geeft mij energie om er vol voor te gaan.


Ik ben voorlopig ook zeker niet van plan om te stoppen. Integendeel! Ik wil mij het komende jaar meer gaan verdiepen in de constructie achter mijn blog, aan de slag met de layout, nieuwe ideeën uitwerken en tijd investeren in het maken van mooie foto's. Ik heb doelen gesteld voor het nieuwe jaar en zin om aan de slag te gaan met alle nieuwe ideeën.


Ik heb iets gevonden waar ik naast het werken in het ziekenhuis ook heel veel energie van krijg. Het schrijven en het maken van foto's is hetgeen waar ik mijn creativiteit in kwijt kan en waar ik van jongs af aan al mee bezig ben geweest. Nu kan ik de dromen van toen omzetten in doelen, hard werken en nog groter dromen.

Bedankt voor het lezen van mijn blogs en de lieve reacties het afgelopen jaar. Op naar nog meer jaren, verhalen en leuke nieuwe avonturen.

85 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page