top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Een leven zonder mobiele data

Tegenwoordig is iedereen 24/7 online, we zijn continue bezig met het scrollen door honderden berichten op social media. Hoewel ik het ook heerlijk vind om online te zijn en graag verhalen en mooie plaatjes maak en deel, kies ik er al jaren bewust voor om geen 4G te gebruiken.


Wanneer ik een weekendje weg ben, een dag op het strand doorbreng of gewoon een fijne wandeling maak, heb ik niet de behoefte om continue online te zijn. Natuurlijk vind ik het leuk om mooie foto’s te maken en gezellige momenten vast te leggen. Sterker nog, voor mijn blog en socials loop ik geregeld met een camera of telefoon in mijn hand. Maar ik voel niet de drang om deze foto’s of video’s direct ter plekke online te zetten. Ik kies ervoor om te genieten van het moment. Die foto’s online plaatsen kan ook vanavond, of morgen.


Het is heerlijk om offline te genieten van het leven, de natuur of fijn gezelschap. Inmiddels ben ik het zo gewend om niet verslaafd te zijn aan het continue online zijn, dat ik me geen seconde druk kan maken wat er online allemaal gebeurt. Geen berichtjes beantwoorden, niet scrollen door je tijdlijn om te kijken wat iedereen op dat moment aan het doen is. Gewoon genieten van het moment, zonder je druk te maken om de (online) wereld om je heen.Wanneer er een grote storing is bij whatsapp of 4G op vakantie niet goed blijkt te werken, schieten veel mensen in de stress. Ik haal dan mijn schouders op, ik heb inmiddels wel geleerd om niet afhankelijk te zijn van het leven online. Ik weet mijzelf ook te vermaken zonder social media, gewoon met een goed boek, een gezellig spelletje en écht contact.


Het is echt niet zo ingewikkeld of moeilijk als het lijkt. Op plekken waar je het nodig hebt, zoals thuis, op je werk, of op school is tegenwoordig overal Wifi. Iedereen in mijn omgeving weet dat ik geen 4G gebruik, dus als ik erop uit ben en ze me écht heel dringend nodig hebben, dan kunnen ze me altijd bellen.


Mensen zijn tegenwoordig niet meer gewend om zich te vervelen of om gewoon even niets te doen. Geloof me, je ziet veel meer mooie dingen als je niet continue naar het scherm van je telefoon staart. Kijk als je onderweg bent een keer uit het raam van de auto of de trein, geniet van je omgeving. Maak een fijne wandeling zonder telefoon, lees een boek zonder continue gestoord te worden.


En begrijp me niet verkeerd, ik kan ontzettend genieten van online zijn. De mooiste plaatjes voorbij zien komen op Instagram, gesprekken via FaceTime met vriendinnen die niet in de buurt wonen en mijn eigen foto's en blogs delen. Het is fijn dat deze mogelijkheden er zijn, maar soms is met even offline zijn ook niks mis.

200 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page