top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Een nieuwe challenge

Ik houd er van om nieuwe uitdagingen aan te gaan, mijn grenzen te verleggen en mijn doorzettingsvermogen op de proef te stellen. Het stellen van doelen en het reflecteren op de weg naar die doelen toe is iets wat ik altijd al interessant heb gevonden. Ik ben altijd op zoek naar manieren om mijzelf uit te dagen en verder te ontwikkelen. De komende tijd ga ik aan de slag met een nieuwe challenge en in deze blogpost lees je alles over deze nieuwe uitdaging.Ik heb er veel over gelezen en ben benieuwd of ik deze uitdaging aan kan: de 75 hard challenge. Het is een uitdaging waarbij je zowel mentaal als fysiek je grenzen verlegd. Dagelijks zijn er een aantal dingen waar je aan moet voldoen:

  1. Iedere dag 45 minuten wandelen buiten

  2. Iedere dag 45 minuten sporten

  3. Iedere dag 3 liter (water) drinken

  4. Iedere dag minimaal 10 bladzijden lezen

  5. Geen alcohol en fastfood

Iedere dag wandelen buiten

Aan het begin van 2021 heb ik veel gewandeld. We zaten ook toen in lockdown, het was mooi weer en ik ontdekte hoe fijn het is om buiten te zijn. Ondanks dat ik het heerlijk vond om buiten te zijn, maakte ik er in de maanden die volgden minder tijd voor door de drukte in het ziekenhuis.

De komende weken zal ik elke dag buiten een rondje wandelen. Alleen met een fijne podcast op, of in het gezelschap van anderen. Niet alleen als de zon schijnt, maar ook als het de hele dag regent en hard waait. Het is tenslotte de bedoeling om mijn grenzen op te zoeken en te verleggen.


Iedere dag 45 minuten sporten

Als er iets is waar ik veel moeite mee zal hebben gedurende deze challenge, dan is het om elke dag bijna een uur te sporten. In de tweede helft van 2021 heb ik het sporten weer opgepakt. Ik stond vier keer per week in de sportschool, op de squashbaan of ik lag in het zwembad om baantjes te zwemmen. Ik ontdekte hoe leuk ik het vind om te sporten en ik genoot van de afwisseling en de keuze uit veel verschillende mogelijkheden. Momenteel zitten we in lockdown en zal ik elke dag thuis of buiten mijn workouts moeten doen. De afwisseling waar ik juist zo van houd, mis ik nu. Mijn doorzettingsvermogen zal op de proef worden gesteld, maar ook daar zie ik weer een uitdaging in. Ik moet het sporten voor mijzelf zo leuk en uitdagend maken als ik kan en daarmee mijn grenzen verleggen.


Iedere dag drie liter water drinken

Een onderdeel van deze challenge is ook om dagelijks drie liter water (of thee) te drinken. Door de drukte in het ziekenhuis vergeet ik vaak om voldoende te drinken. Dit is overigens iets waar veel mensen in de zorg last van hebben. De komende maanden zal ik bewust zijn van de voordelen van het drinken van veel water en wordt dit wellicht een gewoonte die ik ook na deze 75 dagen blijf volhouden.


Iedere dag 10 bladzijden lezen

Toevallig is één van mijn doelen voor 2021 om elke dag een stukje te lezen. Ik heb lezen altijd heel leuk gevonden, maar door de drukte maak ik daar lang niet altijd tijd voor. Tijdens deze challenge zal ik elke dag lezen en ook op deze manier mijzelf verder ontwikkelen.


Geen alcohol en fastfood

Sinds ik zelf bijna twee jaar geleden corona heb gehad sindsdien meerdere keren per maand met vervelende hoofdpijnaanvallen zit, drink ik geen alcohol meer. Dit zal in deze challenge dus geen uitdaging zijn voor mij. Fastfood is de komende maanden een no go en in plaats daarvan richt ik mij op het eten van voldoende groente en fruit. Dit draagt ook weer bij aan het fitter voelen en het verhogen van mijn weerstand.


Ik denk dat de komende 75 dagen pittig zullen zijn en dat mijn doorzettingsvermogen regelmatig op de proef zal worden gesteld. Toch denk ik dat de positieve effecten er voor zullen zorgen dat ik gemotiveerd blijf om deze challenge te voltooien. Als ik ergens aan begin, dan ga ik er ook écht voor. Bovendien is de belangrijkste regel van deze challenge dat je opnieuw moet beginnen bij dag één als je een dag overslaat. Ik zal jullie de komende maanden meenemen in deze challenge. Er zullen updates komen met daarin de dingen waar ik tegenaan loop, maar ook de positieve effecten die ik ervaar.
163 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2 Post
bottom of page