top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Een terugblik op mijn 2021

Wat een jaar was 2021 wederom. Hoewel we misschien verwacht of tegen beter weten in gehoopt hadden dat dit jaar niet bestempeld zou worden als coronajaar, bleek niets minder waar. Ondanks de pandemie en alle gevolgen hiervan, was dit een jaar met mooie en dierbare herinneringen om nooit meer te vergeten. In deze blogpost neem ik jullie mee in mijn jaar. In de dingen die ik heb gedaan en bereikt. De leuke herinneringen en de lessen die ik dit jaar leerde.We begonnen het nieuwe jaar met een avondklok en een strengere lockdown. Ik moet zeggen dat ik zelf niet heel veel van de lockdown en avondklok heb gemerkt door de drukte in het ziekenhuis. Gedurende bijna het hele jaar heb ik veel extra diensten gewerkt en geprobeerd om te helpen waar ik kon. Het enige wat ik daardoor écht heb meegekregen van de maatregelen, is de stilte op straat na mijn avonddiensten. Het was heel vreemd maar tegelijkertijd ook bijzonder om te ervaren hoe stil het kan zijn in de stad.


Van de diensten die ik heb gewerkt heb ik veel geleerd. Ik heb veel dingen gezien en meegemaakt die ik de rest van mijn leven nooit meer zal vergeten.

Veel verdrietige maar ook mooie herinneringen en een gevoel van


saamhorigheid beschrijven voor een groot deel mijn jaar. Een bijzonder en belangrijk moment wat binnen het ziekenhuis weer zorgde voor hoop, waren de vaccins die ik in januari kreeg. Ik was dankbaar dat ik de mogelijkheid kreeg om mijzelf en anderen beter te beschermen tegen corona en heb geen moment getwijfeld. Inmiddels heb ik ook mijn booster gekregen een aantal weken geleden en hoop ik dat we snel weer terug kunnen naar normaal.


In februari werden we verrast met een dik pak sneeuw. Uren lang heb ik wandelingen gemaakt door een mooi winter wonderland. Ik heb met volle teugen genoten van deze fijne weken met de mensen die ik lief heb. Als kers op de taart hebben we ook nog een week kunnen genieten van het schaatsen op natuurijs. Aan het winterse weer heb ik veel mooie herinneringen en ik hoop dat we dit jaar weer net zo veel geluk hebben en mogen genieten van mooi winterweer.


Ondertussen werkte ik hard aan mijn blog en was ik ook druk bezig met studeren. In de maanden die volgden, haalde ik mijn rijbewijs, sloot ik mijn major geneeskunde van mijn bachelor af en ging ik aan de slag op twee nieuwe afdelingen in het ziekenhuis. In de zomer kocht ik een nieuwe fiets en was ik gedurende de warme, zonnige dagen veel buiten en op het strand te vinden. Hoewel het jaar er anders uit zag dan verwacht, heb ik mooie herinneringen gemaakt met de mensen uit mijn omgeving. We hebben geleerd om te kijken naar wat we wél hebben en dankbaar te zijn voor de dingen die we samen kunnen doen ondanks de pandemie.


Grote reizen heb ik dit jaar niet gemaakt. Wel bracht ik twee weekenden aan de kust door, waar ik het allerliefste ben. Ook sloot ik mijn jaar af met een weekje vakantie op Texel. Even rust en de tijd voor mezelf om op te laden en het nieuwe jaar weer energiek te beginnen. Ook dat is iets wat ik het afgelopen jaar heb mogen ervaren. Hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen en regelmatig de tijd te nemen voor jezelf. Mijn plezier in het sporten heb ik dit jaar weer teruggevonden en met het stellen van doelen ben ik bezig om weer fit te worden.


Ik heb het afgelopen jaar veel geleerd. Met name in het ziekenhuis heb ik mijn eigen grenzen opgezocht en verlegd. Daar heb ik mogen ervaren dat ik meer kan dan ik zelf denk. En bovenal heb ik nogmaals de bevestiging gekregen dat ik meer dan ooit op mijn plek ben. Ik doe de studie van mijn dromen en voel me thuis in het ziekenhuis. Ik weet zeker dat dit de plek ik waar ik kan groeien en mijzelf verder kan ontwikkelen. Een plek waar ik mij thuis voel en een toekomst zie. Ondanks alles heb ik met volle teugen genoten van dit jaar. Ik ben benieuwd wat het komende jaar gaat brengen. De dingen die ik ga leren, de ervaring die ik op zal doen doe en de mooie herinneringen die ik ga maken.


2022 I'm ready.100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Post: Blog2 Post
bottom of page