top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Een week in mijn leven

Maandag

Ik begon mijn week wat minder uitgerust dan normaal. Zondag had ik een drukke avonddienst waarbij er aan de stroom patiënten geen einde leek te komen. Hierdoor lag ik laat in bed en was het even wennen om maandag weer vroeg op te staan. Toch was het weer fijn om op de fiets te springen en naar de poli van de chirurgie te gaan. Na een kopje koffie zag ik een aantal patiënten voor het onderzoek, had ik leuke gesprekken op de polikliniek en werkte ik de database met onderzoeksgegevens bij. Hoewel ik aan het einde van de middag behoorlijk moe was, besloot ik direct na mijn werk nog even een potje te gaan squashen om daarna moe en voldaan op de bank te ploffen en te genieten van een rustig avondje met mijn favoriete serie.Dinsdag

Dinsdagochtend stond in het teken van rustig opstarten en een beetje uitslapen. Na een vermoeiende dag en met een nieuwe avonddienst in zicht besloot ik het even iets rustiger aan te doen. Ik werkte aan mijn blog, maakte een planning voor de rest van de week en ging op zoek naar lekkere recepten voor een nieuwe blog binnenkort. In het zonnetje ging ik vervolgens op weg naar mijn avonddienst. Inmiddels is goed te merken dat we richting de winter gaan. Er zijn meer mensen ziek waardoor de afdelingen overvol liggen. Ook het aantal COVID opnames zien we weer stijgen. Het was een drukke en chaotische dienst. We hebben verschillende ziekenhuizen gebeld om een IC plek te vinden voor een patiënt omdat onze IC helemaal vol lag. Ook kwamen er veel belletjes van huisartsen binnen om patiënten te beoordelen op de spoedeisende hulp en waren we ook nog veel op de afdeling te vinden bij patiënten waar het niet goed mee ging. Ondanks de chaos en drukte zijn dit juist de diensten waar ik naar uit kijk. Veel nieuwe dingen leren en zien, nieuwe ervaringen op doen en werken onder druk, ik hou er van.


Woensdag

Na een aantal drukke dagen had ik woensdag even een dagje vrij. Deze tijd gebruik ik dan om te werken aan nieuwe blogs, wat boodschappen te doen en om nieuwe ideeën uit te werken. Ook ben ik druk bezig geweest met het fotograferen van een recept en het maken van nieuwe content. Na een dagje werken achter de laptop vind ik het echt heel fijn om daarna even mijn hoofd leeg te maken tijdens het sporten. Eind van de middag stond er anderhalf uur fitness op de planning. Waar ik een jaar geleden nog een hekel had aan fitness en niet goed wist wat ik moest doen, werk ik nu met plezier samen met een vriendin aan een trainingsplan. De rest van de avond bracht ik door op de bank en ging ik vervolgens vroeg slapen om donderdagochtend weer fit op de poli chirurgie te staan.Donderdag

Een nieuwe ochtend op de polikliniek was aangebroken. Ik zag gedurende de ochtend een aantal nieuwe patiënten en besteedde mijn middag op de poli met het verzamelen van gegevens en het versturen van nieuwe vragenlijsten. Tegen het einde van de middag sprong ik weer op de fiets naar huis om weer een nieuw recept te maken en te fotograferen voor mijn blog. Het eten stond vroeg op tafel want om half zeven ging ik met een vriendin een lesje aquabommen. Klinkt misschien makkelijk, maar door gewichtjes en weerstand onder water is het echt een pittige workout. Super gezellig om te doen en een fijne afwisseling. De rest van de avond bestond uit uren praten en onze favoriete series kijken.


Vrijdag + weekend

Vrijdag werkte ik een dagje thuis. Er kwamen geen nieuwe patiënten op de poli dus kon ik rustig aan de slag op mijn laptop. Veel mensen zijn het thuiswerken inmiddels wel een beetje zat. Omdat ik in het ziekenhuis werk, is het voor mij dus zeldzaam om thuis te werken en vind ik dat eigenlijk wel lekker. Vrijdagmiddag stond er een potje squash op de planning gevolgd door een uurtje fitness. Fanatiek als ik ben, wil ik altijd winnen. Helaas dit keer net niet gewonnen, maar dat betekent dat het volgende week tijd is voor revanche. De vrijdagmiddag eindigde helaas met hoofdpijn op de bank.Ook de zaterdag bracht ik nog steeds door met hoofdpijn. Ook wel fijn om even niets te hoeven en rustig aan te doen. ’s avonds trok de hoofdpijn eindelijk weg en kwam er spontaan een vriendin langs. Zondag begon lekker rustig en eindigde met een gezellig en lekker etentje.


Een fijne en productieve week waarin ik mij niet hoefde te vervelen! Nu hebben jullie een beetje een idee hoe een week in mijn leven in de wachttijd voor mijn coschappen eruit ziet. Door de wisselende diensten die ik werk, ziet mijn week er elke keer weer anders uit. Binnenkort zal ik jullie nog eens meenemen in een andere week in mijn leven.

126 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2 Post
bottom of page