top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Een week in mijn leven - november 2021

Maandag

Ik begon mijn week wederom na een avonddienst op zondag. Na een ontzettend drukke en hectische dienst dook ik mijn bed in om maandag weer vroeg op te staan. Vandaag stonden er weer nieuwe patiënten voor mij gepland op de polikliniek van de chirurgie. Ik zie deze patiënten dan voordat ze hun afspraak hebben bij de chirurg. Ook regel ik het een en ander aan administratieve taken en houd ik de chirurgen op de hoogte van de stappen die ondernomen moeten worden. Na mijn werk op de poli was het tijd om door te gaan naar het andere ziekenhuis, waar we een vergadering hadden over de stand van zaken. Eindelijk thuis aangekomen na een lange dag, kon ik rustig wat eten en op de bank ploffen om hier vervolgens de rest van de avond niet meer van af te komen.

Dinsdag

Op dinsdag was ik een dagje vrij. Ik begon mijn dag door rustig op te starten en lekker te ontbijten. Verder stond het maken van content en het schrijven van blogs op de planning vandaag. Wegens de huidige drukte in het ziekenhuis en de verwachting dat het de aankomende tijd nog drukker zal worden, probeer ik een beetje vooruit te werken. Aan het eind van de middag dook ik het zwembad in om baantjes te zwemmen en deed ik ook meteen boodschappen voor de rest van de week. ’s avonds stonden er lekkere wraps op het menu en pakte ik weer een aantal kerstcadeautjes in. Hoewel november erg vroeg is, vind ik het heerlijk om daar mee bezig te zijn en zo alvast de fijne sfeer van kerst in huis te halen.

Woensdag

Ik begon mijn dag op woensdag sportief door buiten een rondje hard te lopen. Het plan was om lekker rustig aan te doen, de tijd te nemen voor wat huishoudelijke dingen die nog moesten gebeuren en een aflevering van mijn favoriete serie te kijken voordat ik aan mijn avonddienst bij de interne geneeskunde zou beginnen. Dit verliep echter net iets anders dan verwacht. Ik kreeg het bericht dat we naast avonddiensten bij de interne geneeskunde ook weekenddiensten voor de interne en avonddiensten voor de longgeneeskunde zouden gaan werken. Mijn ochtend bestond hierdoor grotendeels uit het uitzoeken van de beschikbaarheid en het maken van de roosters voor de aankomende weken. Nadat dit rond was en ik mijn avondeten had voorbereid, vertrok ik naar het ziekenhuis voor mijn avonddienst. Ik verbaas me er altijd over hoe veel er in een ziekenhuis kan veranderen in een paar dagen tijd. Een hele extra covid afdeling is opgezet en personeel van andere specialisaties krijgt een spoedcursus inwerken op deze nieuwe afdeling. Na een redelijk drukke dienst was het tijd om de wekker te zetten voor morgen en snel te gaan slapen.


Donderdag

Donderdag bracht ik het begin van mijn dag weer door op de polikliniek chirurgie. Ik sprak een aantal patiënten en werkte gegevens uit voor het onderzoek. Halverwege de middag stond er nog een uurtje fitness op het programma om daarna naar het andere ziekenhuis te gaan voor weer mijn eerste avonddienst bij de longgeneeskunde. Ondanks dat ik door het sporten weer nieuwe energie had gekregen en mijn hoofd leeg had gemaakt, kon ik een extra kopje koffie wel gebruiken. De avonddienst bij de longgeneeskunde begint altijd met de overdracht. Vervolgens loop ik de rest van de avond mee met de artsassistent van de longgeneeskunde en een KNO-arts die extra diensten draait op de COVID-afdeling. Het is flink aanpoten om alle extra diensten te werken. Ik ben bijna elke dag en soms zelfs van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in het ziekenhuis te vinden. Toch is het heel fijn om te kunnen helpen en is het leerzaam om op deze bijzondere manier kennis te maken met verschillende specialismen.


Vrijdag

Vandaag stond een dagje thuiswerken op de planning. Ik ging weer verder met de data-invoer voor het onderzoek en zette de laatste puntjes op de i voor mijn blog. ’s Avonds stond een bezoekje aan glow op de planning. Toch besloten we met het hoge aantal besmettingen en de aankondiging van nieuwe maatregelen, dat het verstandig was om dit nog een jaartje over te slaan. Een avondje glow werd daardoor ingeruild voor een avondje bankhangen en TV kijken, wat na zo’n drukke week helemaal geen straf was.


Weekend

Zaterdag besloot ik om rustig aan te doen en stond er een verjaardag in klein gezelschap op de planning. Zondag stond ik al vroeg in mijn witte jas weer in het ziekenhuis om een nieuwe dienst te draaien. Na mijn dienst heb ik de rest van de avond gebruikt om bij te komen en weer op te laden voor een nieuwe drukke week met een heleboel nieuwe diensten.

179 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


Post: Blog2 Post
bottom of page