top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Ik wil weer fit worden: zo ging de eerste maand

Een aantal weken geleden besloot ik dat ik weer fit wilde worden. Toen ik ging studeren, was ik het plezier in het sporten een beetje kwijt. In maart 2020 kreeg ik ook nog eens corona en in september had ik dubbel pech , waardoor mijn conditie en daarmee mijn motivatie echt naar een dieptepunt zakte. Toen ik deze zomer klaar was met studeren en het minder druk werd op mijn werk door de afname van de COVID-diensten, besloot ik er nu echt voor te gaan. Ik wilde mijn plezier in sporten en bewegen weer terugvinden. Inmiddels ben ik 4 weken verder en lees je in deze nieuwe blogpost hoe deze weken zijn verlopen. Hoe heb ik het aangepakt, heb ik het volgehouden, wat heb ik gemerkt en vond ik het leuk om weer te sporten?


Doelen stellen

Ik ben begonnen met het stellen van doelen en bepalen wat ik belangrijk vind. Hoe vaak wil ik gaan sporten en hoe ga ik ervoor zorgen dat ik deze doelen ook daadwerkelijk ga halen? Ik besloot om vier keer per week te gaan sporten. Het maakt niet uit welke sport, als ik maar vier keer per week intensief zou bewegen. Wanneer ik dit vier weken lang vol zou houden, mocht ik mijzelf belonen door nieuwe sportkleding te bestellen. Dit was een extra motivatie om het sporten vol te houden en deze uitdaging aan te gaan.


Nieuwe sport proberen

De eerste maand heb ik de tijd genomen om uit te zoeken welke sporten ik graag zou willen doen. Zo probeerde ik voor het eerst squash uit en was ik na de eerste twee sessies helemaal om! Een lekker actieve sport die goed is voor je conditie en ook nog eens een leuke spelvorm heeft. Fanatiek als ik ben wil ik altijd winnen en doe ik er alles aan om dat voor elkaar te krijgen. Daarnaast heb ik het baantjes zwemmen ook routinematig weer opgepakt. Minimaal één keer per week lig ik in het zwembad om mijn baantjes te trekken. Zo heb ik ook ontdekt dat ik het fijn vind om baantjes te zwemmen in warm water na het fitnessen. Super fijn en ontspannen voor je spieren dat warme water. Ook het fitnessen heb ik weer ontdekt. Lange tijd vond ik dit totaal niet leuk en wist ik niet goed welke oefeningen ik moest doen. Nu ik dit samen met een vriendin doe en we een trainingsschema volgen, merk ik dat er progressie in zit. Bovendien is het samen ook nog eens super gezellig en een fijn moment om bij te praten.


Consistentie

Het sporten en de planning ervan is routine geworden. Een week van tevoren plan ik mijn sportmomenten voor de week erop. Ik spreek direct met mijn sportmaatjes af welke dag en tijd we volgende week gaan. Op deze manier kan ik rekening houden met het sporten en niet het excuus gebruiken dat ik het te druk heb, of dat mijn dagen al vol zitten. Bovendien zorgt samen sporten voor een stok achter de deur. Dat is soms net dat extra zetje om wel te gaan. Regelmatig plan ik het sporten ook direct na mijn werk in. Zo kan ik even mijn hoofd leegmaken, actief bezig zijn en nieuwe energie opdoen tijdens het sporten. ’s Avonds kan ik dan met een voldaan gevoel mijn favoriete series kijken en goed slapen.
Hoe nu verder

Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat het zó goed zou bevallen. Ik vind het leuk om te sporten, voel me fitter en energieker, ik slaap beter, word uitgeruster wakker en merk dat de oefeningen nu al beter gaan dan in de eerste week. Komende maand ga ik gewoon door met de start die ik gemaakt heb. Ik blijf mijn sportmomenten plannen en mijzelf belonen wanneer ik mijn doelen haal. Ook wil ik mijzelf motiveren om nog verschillende nieuwe sporten uit te proberen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik neem jullie de komende maanden mee in de progressie die ik maak. De knop is écht om. Ik wilde weer fit worden. Het begin is er en een goed begin is het halve werk.

201 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page