top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Ik wil weer fit worden: zo gingen de afgelopen maanden

Het is inmiddels al een aantal maanden geleden dat bij mij de knop om ging. Ik wilde weer fit worden en mijn plezier in het sporten weer terugvinden. Het was het begin van het stellen van doelen en het uitproberen van verschillende nieuwe sporten. In deze update lees je hoe het sporten tot nu toe is gegaan en wat ik doe nu de nieuwe maatregelen roet in het eten hebben gegooid.In augustus stelde ik mijn doelen en maakte ik mijn plan. In september was ik voor het eerst voorzichtig in de sportschool te vinden en ging ik voor het eerst squashen. In de maanden die volgden vond ik mijn routine in het sporten. Voorafgaand aan elke nieuwe week plande ik mijn sportmomenten in, reserveerde mijn plekje in de sportschool, op de squashbaan of in het zwembad. Ik had niet alleen mijn routine in het sporten gevonden, maar had mijn plezier in het sporten ook weer terug.


Na een aantal weken merkte ik dat het beter ging. De oefeningen die ik in sportschool doe kan ik met steeds iets meer gewicht. Ook ben ik steeds een klein beetje beter geworden in squash en gaat het baantjes zwemmen mij steeds gemakkelijker af. Bovendien merkte ik dat ik weer fitter ben. Ik voel mij fitter en gezonder en slaap bovendien beter wanneer ik heb gesport.


Een paar weken gelden werd besloten dat we in avondlockdown zouden gaan. Na 17:00 is het sporten in de sportschool, een potje squash of het zwemmen van baantjes niet meer mogelijk. Ondanks dat ik zeker begrijp dat er op dit moment maatregelen nodig zijn gezien de drukte in de ziekenhuizen, baalde ik flink. Omdat ik drie dagen in de week op de polikliniek van de chirurgie werk, sportte ik vaak na 17:00. Bovendien werken of studeren de mensen met wie ik wekelijks sport ook allemaal overdag.Toch besloot ik om mijn sportmomenten te blijven inplannen. Wanneer het mij niet lukte om voor vijf uur in het sportcentrum te staan, besloot ik om thuis een workout te doen, een wandeling te maken of te gaan hardlopen. Het is fijn om toch in beweging te kunnen blijven en zo verder te kunnen werken aan de doelen die ik heb gesteld. Toch heb ik mijn doelen een beetje moeten bijstellen. De afgelopen maanden streefde ik ernaar om vier keer per week te sporten en hield ik dit prima vol. Inmiddels werk ik (bijna) elke dag in het ziekenhuis COVID-diensten. Dit in combinatie met mijn bijbaan op de polikliniek van de chirurgie zorgt ervoor dat ik niet de mogelijkheid heb om nu vier keer per week te sporten.


Natuurlijk zou ik nu de handdoek in de ring kunnen gooien en er dan maar helemaal mee stoppen. Toch kies ik ervoor om mijn doelen aan te passen. Om tijdelijk wat minder vaak te sporten, maar wel mijn plezier en vooruitgang in het sporten te behouden. Op de momenten dat het wat betreft mijn planning lukt om even een momentje te nemen om te sporten, geniet ik daar van. En wanneer de diensten in het ziekenhuis weer rustiger worden, pak ik het vier keer per week sporten gewoon weer op.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2 Post
bottom of page