top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Maandelijkse update: april 2021

De zonnigste en tegelijkertijd laatste dagen van april zijn alweer aangebroken. De maanden vliegen voorbij, nog even en we zitten midden in de zomer. Ik heb genoten van het buiten zijn, de zonnestralen en fijne natuur naast de drukke diensten in het ziekenhuis. Benieuwd wat ik deze maand nog meer allemaal deed, hoe we code zwart in het ziekenhuis kunnen voorkomen en wat mijn plannen zijn voor mei? Je leest het in deze blogpost!


Deze maand heb ik vooral veel genoten van het buiten zijn en heb ik zo veel mogelijk zonnestraaltjes meegepakt. Op elke hoek van de straat is een bloesemboom te vinden, waar de bloesem als confetti naar beneden dwarrelt. Ik probeer elke dag tijd te maken om buiten een stukje te wandelen. Zo ging ik deze maand ’s avonds naar de waal om daar een prachtige zonsondergang te zien. Ook was het deze maand tijd om voor het eerst in hele lange tijd weer op skeelers te staan. Niets is fijner dan op skeelers prachtige stukjes van natuurgebieden te ontdekken.Ik heb genoten van het weer, maar ben deze maand ook druk bezig geweest. Ik heb tot in de late uurtjes weer veel diensten in het ziekenhuis gedraaid. Het einde is nog lang niet in zicht, dus ik werk ook in mei voor de longgeneeskunde naast mijn standaard diensten bij de interne geneeskunde. Ik ben deze maand ook druk bezig geweest met studeren en heb morgen mijn langverwachte SPSS tentamen. Aan de voorbereiding kan het niet liggen, dus ik ga er met zelfvertrouwen in!

Mijn rijles gaat de afgelopen weken erg goed. Het is tijd om de puntjes op de i te zetten en voor te bereiden op het examen. Ook schrijf ik nog steeds elke maand met ontzettend veel plezier nieuwe blogposts. Deze maand kwam mijn eerste blog bij FloorZorgt online! Ook liet ik visitekaartjes voor mijn blog maken, waar ik stiekem best een beetje trots op ben.


Natuurlijk was het gisteren ook koningsdag, wederom anders dan we gewend zijn. Het weer was heerlijk, de parken waren overvol en er werden veel feestjes georganiseerd. Elk ander jaar zou daar niks mis mee zijn en de sfeer enkel uitgelaten zijn. Toch ben ik dit jaar gewoon thuisgebleven en heb ik van het zonnetje in de tuin genoten. Hoewel ik heel goed begrijp dat iedereen klaar is met de maatregelen, zijn dit dingen die nu écht niet kunnen. Ik kies er heel bewust voor om mij aan de maatregelen te houden, voor mijzelf, de mensen uit mijn omgeving en alle tientallen, inmiddels wel honderden mensen waar ik op mijn werk kennis mee gemaakt heb. Ik doe het voor hen, zodat zij hopelijk volgend jaar ook nog koningsdag kunnen vieren met hun geliefden.


En helaas heb ik ook heel veel mensen ontmoet die nooit meer koningsdag, kerstmis, hun verjaardag of een andere feestdag kunnen vieren. De afgelopen maand werd elke dag bij de overdracht in het ziekenhuis de stand van zaken besproken. De IC lag vol, veel patiënten gingen achteruit, en er leek geen einde aan de nieuwe patiënten te komen. Inmiddels weten we in het ziekenhuis wat code zwart precies inhoudt en wat er moet gebeuren als het zo ver is. Ik hoop vanuit het diepst van mijn hart dat we nooit hoeven te loten wie er wel en geen intensive care plek verdient. Dit hoop ik voor de patiënten en hun families, maar ook voor al het zorgpersoneel. We kunnen dit voorkomen, door ons samen, hoe moeilijk het ook is, nog even aan de maatregelen te houden. Hoe verleidelijk ook, sla feestjes nog even over en maak buiten herinneringen op afstand. En als je het niet voor jezelf, je ouders, of je opa en oma doet, doe het dan voor al die patiënten die ik bijna dagelijks in het ziekenhuis voor hun leven zie vechten. Ook die patiënten zijn iemands opa, oma, vader, moeder of zelfs zoon of dochter. Doe het voor hen.


De maand mei begin ik met een weekje vakantie, althans, vakantie van onderwijs. Diensten in het ziekenhuis en zelfstudie gaan natuurlijk wel gewoon door. Inmiddels ben ik begonnen aan de afrondende fase van mijn bachelor! Deze maand is het tijd voor mijn praktijkexamens, die ik stiekem heel erg leuk vind. Het voeren van gesprekken en het doen van lichamelijk onderzoek is iets wat mij ligt en wat ik het liefste doe. Daarnaast is het tijd om voor professionaliteit de laatste zelfrapportages te maken en een persoonlijk ontwikkelingsplan voor de master te schrijven. Een drukke, maar leuke en uitdagende maand staat mij te wachten! Ik heb er zin in en ben er klaar voor om deze maand weer 100% ervoor te gaan.

90 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page