top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Maandelijkse update - December 2021

De allerlaatste maand van dit jaar zit er al weer op. Wat is de tijd gevlogen en wat hebben we veel mogen leren, zien en ervaren. Deze maand stond voor mij in het teken van de laatste loodjes, dag in dag uit werken in het ziekenhuis en eindelijk een weekje vakantie. Ben je benieuwd wat ik allemaal heb gedaan deze maand? Je leest het in deze maandelijkse update.


Het begin van december stond bij mij in het teken van het knutselen aan surprises en het vieren van sinterklaas. Iets waar ik dit jaar vanwege de drukke diensten in het ziekenhuis, ruim op tijd mee was begonnen. Na een gezellige sinterklaasavond braken er voor mij weer drukke weken aan.


Ik werkte bijna elke dag en leefde daardoor meer in het ziekenhuis dan erbuiten. Tussendoor maakte ik tijd vrij om de kerstboom op te zetten en het thuis toch een beetje gezellig te maken, ook al was ik deze maand bijna niet thuis. Gelukkig werden er in het ziekenhuis ook veel kerstbomen opgezet en zorgde kerstlampjes voor een knus gevoel in de lange gangen van het ziekenhuis.


Ook werkte ik hard aan mijn blog en gebruikte ik iedere minuut die ik vrij had om nieuwe inspiratie op te doen en ideeën uit te werken. De laatste kerstcadeautjes werden ingepakt en ik zette alles op alles om de eeuwig durende dossierstudie van mijn werk op de polikliniek van de chirurgie af te ronden. Ik zette de puntjes op de i, pakte mijn koffer in en werkte nog één laatste avonddienst

voordat eindelijk mijn weekje vakantie was aangebroken.


Waar ik tot midden in de nacht op zondagavond nog in het ziekenhuis van hot naar her rende, stapte ik maandagochtend in de auto om naar Texel te rijden. Een wereld van verschil en dat was heel hard nodig. Op Texel genoot ik van het strand, de zee, de duinen, de lekkere koffietjes, het warme vuur van de open haard, de fijne zonsopkomst en de adembenemende zonsondergang. Van windowshopping bij de leukste winkeltjes tot lange wandelingen door de duinen en van uren lezen en spelletjes tot heerlijk in bad ontspannen. Ik heb genoten van deze week en écht even kunnen bijkomen. Nog nooit eerder was ik zo moe en had ik zo veel behoefte aan de rust en de ruimte van Texel.Na een heerlijk ontspannen week, stonden de kerstdagen voor de deur. Hoewel een groot gezelschap dit jaar wederom niet mogelijk was, heb ik genoten van deze fijne dagen. De laatste week van 2021 bracht ik geheel door in het ziekenhuis. Er stonden veel diensten op de planning dus bestonden mijn dagen uit mealpreppen en werken. Onverwachts konden mijn plannen voor oud & nieuw ook niet doorgaan. Een collega was ziek dus besloot ik deze dienst extra te werken. Hoewel ik eigenlijk erg moe was en heel veel behoefte had aan een avondje buiten het ziekenhuis, was mijn verantwoordelijkheidsgevoel groter en was de keuze snel gemaakt.


Nadat ik ook op nieuwjaarsdag een lange dienst had gewerkt, kon ik op twee januari even écht genieten en oud en nieuw nog eens over doen.

Een avond met lekker eten, spelletjes en de l


leukste series zorgden voor een mooi begin van 2022.

Op naar een jaar met mooie herinneringen en nog veel maandelijkse updates in het verschiet!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2 Post
bottom of page