top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Maandelijkse update - mei 2022

Een maand waarin ik veel in het ziekenhuis te vinden was, zowel om diensten te werken als om diensten mee te lopen met verschillende specialismen. Ik beleefde een bijzondere dag op de operatiekamer en deed op de kinderafdeling nieuwe ervaring op. Maar ook een maand waarin ik genoot van de lange zomeravonden, lekkere nieuwe recepten uitprobeerde en sportief bezig was. In deze nieuwe blogpost lees je wat ik de afgelopen maand zowel in het ziekenhuis als in mijn vrije tijd heb mogen beleven.


Inmiddels was ik een paar weken bezig met mijn minor acute geneeskunde en was het eindelijk tijd om in het ziekenhuis, vanuit de praktijk te leren. Ik mocht een avonddienst meelopen met de traumachirurgie. Ik was aanwezig bij de opvang van verschillende traumapatiënten op de spoedeisende hulp en ging mee met het beoordelen van patiënten op de verpleegafdeling. Toen mijn dienst er eigenlijk al op zat, kreeg ik de kans om mee te kijken op de neonatale intensive care unit. Hier werd een baby die net geboren was, aangesloten op een hart long machine. Enorm bijzonder om te zien hoe zo’n mini mensje wordt aangesloten op een enorme machine die hopelijk haar leven zal redden.


Na een avond vol nieuwe indrukken en een nacht waarvan je de uren slaap op één hand kon tellen, kreeg ik een unieke kans bij de cardiothoracale chirurgie. Ik mocht meekijken met een open hart operatie. Een bijzondere dag die ik de rest van mijn leven nooit meer zal vergeten. Hoe deze dag verliep, wat ik allemaal heb meegemaakt en wat voor indruk dit op mij maakte lees je in deze blogpost.


Naast een interessante avonddienst en een indrukwekkende dag op OK, mocht ik ook meelopen op de echocardiografie en op de verpleegafdeling van de kindercardiologie. Tijdens de visite op de kindercardiologie mocht ik een kindje van vier maanden onderzoeken. Het is bijzonder om te zien hoeveel zorgprofessionals zich dag en nacht inzetten om de kleinste patiëntjes te behandelen en hopelijk op deze manier weer een toekomst te kunnen geven. Het leren vanuit de praktijk, ontmoeten van patiënten en nieuwe ervaring op doen in het ziekenhuis is wat ik het allerliefste doe.


Naast deze bijzondere dagen in het ziekenhuis, had ik deze maand ook gewoon mijn diensten bij de interne geneeskunde. Na bijna 3 jaar werk ik daar nog steeds elke avonddienst met zó veel plezier en leer ik elke keer weer nieuwe dingen. Een unieke kans om als student geneeskunde in het ziekenhuis met artsen en verpleegkundigen van verschillende specialismen samen te werken en veel te leren van de patiënten.


Mijn blog stond de afgelopen maand op een lager pitje. Naast de meeloopdagen en het werken in het ziekenhuis, stond er ook een tentamen van mijn minor op de planning. Na flink studeren en een goede voorbereiding maakte ik met vertrouwen het tentamen. Inmiddels heb ik mijn cijfer teruggekregen en daar ben ik heel tevreden mee.Tussen het werken en studeren door genoot ik van de lange zomerdagen en heerlijke zomeravonden van de afgelopen maand. Ik bracht tijd in het zonnetje door op het terras, probeerde nieuwe recepten uit, was nog steeds regelmatig in de sportschool te vinden en deed voor het eerst mee aan een groepsles steps.


Komende maand staat het tweede en laatste deel van mijn minor op de planning. Ik zal leren hoe je moet hechten en gipsen en een bezoekje brengen aan de traumahelikopter. Daarnaast zal ik nieuwe dingen gaan leren en ervaring op doen bij het onderzoek van de interne geneeskunde waar ik aan mee werk. Ook staat er een heerlijk afsluitend diner met de mensen die mee hebben gewerkt aan het onderzoek bij de chirurgie op de planning. Genoeg leuke dingen om naar uit te kijken én tijd om plannen te gaan maken voor de zomervakantie die in zicht is. Ik neem jullie komende maand uiteraard weer mee in de dingen die ik leer en ervaar binnen en buiten het ziekenhuis.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page