top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Maandelijkse update: maart 2021

Bijgewerkt op: 5 apr. 2021

De dagen van deze maand hebben elkaar in sneltreinvaart opgevolgd. Inmiddels is de lente aangebroken en is de klok een uur vooruit gegaan. De warme lange zomerdagen dienen zich weer aan en wat kan ik daar van genieten! Ondanks de lockdown en de avondklok heb ik deze maand weer een heleboel (nieuwe) ervaringen opgedaan en leuke dingen meegemaakt. Van lockdown verjaardag en het loten van de coschappen tot gecancelde tentamens en heel veel diensten in het ziekenhuis. Benieuwd wat ik deze maand heb gedaan, geleerd en van welke momenten ik heb genoten? Je leest het in deze nieuwe blogpost.

Begin deze maand was ik jarig! Ik begon mijn 22e levensjaar met een tentamen van de minor die ik op dit moment volg. Gelukkig heb ik dat tentamen met een voldoende afgerond! Vervolgens werd ik door een aantal lieve mensen om mij heen verrast met kaarten, bloemen, ballonnen en spontane bezoekjes. Hoewel ik mijn verjaardag normaal natuurlijk heel anders zou vieren, heb ik er van genoten. Over een week verspreid zijn er een aantal mensen langsgekomen, volledig volgens de huidige maatregelen natuurlijk. Het mocht dan misschien geen verjaardag zijn die doorging tot in de late uurtjes in de leukste cafés in de stad zoals andere jaren. Voor mij was het al een cadeautje dat ik alle mensen die ik lief weer even in het echt hebben kunnen zien.

Zoals ik in mijn vorige maandelijkse update schreef, was ik deze maand ook druk met het onder de knie krijgen van SPSS. Dit statistiekprogramma is niet mijn favoriete bezigheid en dat is dan nog zacht uitgedrukt. Met bloed zweet en tranen heb ik afgelopen maand alles op alles gezet om dit tentamen eindelijk te kunnen halen. Totdat ik de avond voor mijn tentamen het bericht kreeg dat het tentamen is gecanceld omdat per ongeluk de antwoorden op de site waren gezet. Ik baalde ontzettend, want ik was nooit eerder zó goed voorbereid. Het tentamen zal waarschijnlijk ergens komende maand ingehaald worden. Hopelijk kan ik dan voor eens en voor altijd afrekenen met dit tentamen.

Verder was deze maand ook ein-de-lijk het verdeelmoment voor de coschappen, een moment waar ik lange tijd naar uit heb gekeken. Door de huidige pandemie is er een enorme vertraging ontstaan. Inmiddels weet ik dat ik in februari 2023 mag gaan beginnen. Het is natuurlijk ontzettend jammer dat dat nog zo lang duurt, maar ik ga mijn coschappen wel met een van mijn beste vriendinnen doorlopen. Wat mijn plannen zijn voor de ruim anderhalf jaar tussen het behalen van mijn bachelor en de start van mijn coschappen lees je binnenkort op mijn blog. Voor nu ben ik in ieder geval blij dat ik een plek heb en kijk ik er naar uit om eindelijk in het ziekenhuis aan de slag te gaan en alle theoretische kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, toe te passen in de praktijk. Eindelijk ga ik écht doen waar mijn hart ligt en dat voelt goed!

Natuurlijk bracht ik deze maand ook weer heel wat uurtjes door in het ziekenhuis waar ik werk. Deze maand varieerde van mega drukke avonddiensten tot hele rustige diensten waarin we spelletjes konden spelen. Helaas merken we in het ziekenhuis wederom dat het weer drukker wordt en dat de 3e golf eraan zit te komen. We moeten nog even volhouden en er weer vol voor gaan. Hopelijk kunnen we komende zomer dan genieten van onze welverdiende vakantie. Ondanks dat de situatie waar we op dit moment al ruim een jaar in zitten verschrikkelijk is, is het voor mij wel een unieke kans om zo veel in het ziekenhuis te werken. Het is soms echt even flink aanpoten om alles te plannen en op tijd af te krijgen, maar dat is het voor mij 100 procent waard. Ik zie en leer ontzettend veel in het ziekenhuis. Zowel van de dokteren en verpleegkundigen als van de patiënten zelf. Ik krijg gemiddeld vier keer per week een uniek kijkje in het reilen en zijlen van een ziekenhuis tijdens een pandemie. Nog elke keer ben ik blij en dankbaar dat ik op die plek kan staan en zo mijn steentje kan bijdragen in deze tijd.

Naast een heleboel regen, was het deze maand ook een aantal dagen super lekker buiten. Ik heb mijn planningen dan ook zo aangepast dat ik veel buiten van de zon kon genieten. Vooral de afgelopen dagen waren heerlijk. Ik kan niet wachten tot we echt de zomer tegemoet gaan en elke dag kunnen genieten van een heerlijk zonnetje. Daarnaast ging ik ging deze maand natuurlijk ook naar de stembus! Ook ben ik na een pauze van 2 maanden door de lockdown weer druk bezig met mijn rijlessen en gaat dit eigenlijk beter dan ooit tevoren! Hopelijk kan ik binnenkort afrijden en heb ik dan eindelijk mijn rijbewijs in de pocket.

Komende maand wordt voor mij iets rustiger. Aankomende week rond ik hopelijk mijn minor af met een laatste tentamen. Daarna begint mijn normale onderwijs weer en heb ik voorlopig even geen tentamens meer. Hopelijk is er dan weer meer tijd voor leuke dingen en kunnen we genieten van het lekkere weer. Komende maand wil ik ook gebruiken om veel aan mijn blog te werken en dit verder uit te breiden. Laten we ondanks de stijgende besmettingen en de huidige lockdown er het beste van maken. Dan proberen we te kijken naar wat er wél allemaal kan en maken we samen mooie herinneringen die ons voor altijd bij zullen blijven.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page