top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Maandelijkse update: januari 2021

Wat een drukke een maand was januari voor mij. Voor mijn gevoel was het gisteren oud en nieuw, dus de tijd is voorbij gevlogen! Natuurlijk zitten we nog steeds in lockdown en kunnen we minder erop uit dan we eigenlijk zouden willen, maar ik heb zeker niet stilgezeten deze maand! In deze maandelijkse update neem ik je mee in de dingen die ik heb gedaan, doelen die ik heb gesteld en bereikt en schrijf ik over mijn doelen voor februari.Januari staat bij mij en mijn medestudenten altijd in het teken van tentamens. Ik rondde deze maand eindelijk mijn research minor af, waar we een half jaar aan gewerkt hebben. Hoewel we tijdens de practica in het lab ontzettend veel hebben gelachen, ben ik toch blij dat nu mijn klinische minor begint. Deze minor is meer toegespitst op het ziekenhuis en patiënten want dat is toch echt waar mijn hart ligt. Daarnaast heb ik deze maand veel samengevat, getekend en flashcards geleerd om mij voor te bereiden op mijn KVS tentamen. Inmiddels zit dit tentamen er op en heb ik dit naar alle waarschijnlijkheid gehaald! Hiermee komt het einde van mijn bachelor toch steeds dichterbij.


Natuurlijk was ik naast studeren ook veel aan het werk. Waar ik normaal één dienst per week werk, ben ik tijdens de coronacrisis gemiddeld vier keer per week in het ziekenhuis te vinden om diensten te draaien. Het is soms even passen en meten qua planning, maar ik ben blij dat ik zo mijn steentje kan bijdragen. Daarnaast is het werk wat ik doe heel erg leerzaam, daar heb ik dan tijdens mijn tentamens weer profijt van! Natuurlijk is in januari ook de avondklok ingegaan. Gezien mijn werktijden ben ik dus regelmatig na 21:00 uur nog op straat. Het is heel bijzonder en gek om te zien hoe rustig het op straat is rond dit tijdstip. Dit resulteert in lege bussen en gezellige praatjes met de buschauffeur!


Natuurlijk stond januari voor mij ook in het teken van het krijgen van de coronavaccins. Voor mij en mijn collega’s in het ziekenhuis was dit écht een mijlpaal, eindelijk na bijna een jaar onwijs hard werken een lichtpuntje. Ik heb inmiddels beide vaccinaties gehad en kan nu met zekerheid zeggen dat ik op wat spierpijn na, nergens last van heb gehad. Ik ben blij dat nu de eerste stappen zijn gezet op weg naar een leven zonder deze pandemie.


Ondanks de lockdown heb ik toch een aantal doelen bereikt. Ik had mezelf aan het begin van januari voorgenomen om élke dag buiten een stukje te wandelen. En dit voornemen heb ik waargemaakt! Achteraf gezien was het helemaal niet lastig om mij hier aan te houden en vond ik het super fijn om even het zonnetje in te gaan tussen het studeren door. Daarnaast heb ik deze maand ook een keer door de sneeuw kunnen wandelen, daar word ik vrolijk van!

Op mijn blog plaatste ik deze maand 2x per week een artikel, hier kreeg ik onwijs leuke reacties op! Daarnaast behaalde ik de 250 volgers, ook elke kleine mijlpaal mag gevierd worden!


Nu is de nieuwe maand net begonnen en staan er een boel leuke dingen op de planning. Zo ga ik blogs schrijven voor twee leuke bedrijven die aansluiten bij mijn studie, maar daarover later meer! Ik heb deze maand het doel gesteld om de jump rope challenge te halen, gewoon touwtje springen dus. Ik ben maandag begonnen met 200 keer springen en bouw dit elke dag een beetje verder op, tot ik op het einde van de maand 1000 keer kan springen! Deze maand ga ik beginnen aan een nieuw boek, namelijk Dear good morning. Dit belooft dé succesformule te zijn om elke ochtend fit en energiek op te staan. Ook deze maand zal ik weer veel in het ziekenhuis te vinden zijn om te werken en blijf ik elke week twee blogs plaatsen. Daarnaast lijkt het erop dat het een koude maand gaat worden. Mocht het inderdaad hard gaan vriezen, zoals nu voorspeld wordt, dan is het tijd om eindelijk weer eens op natuurijs te gaan schaatsen! Een vriendin van mij woont in Friesland en we hebben 2,5 jaar geleden afgesproken dat we daar gaan schaatsen, mocht het ooit weer zo ver komen. Hopelijk gaat dat deze maand eindelijk lukken!


Op naar een mooie maand met nieuwe inzichten, het behalen van nieuwe doelen, leuke momenten en dierbare herinneringen!

72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2 Post
bottom of page