top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Maandelijkse update: juli 2021

We zitten alweer midden in de zomer, de langste dag van het jaar is gepasseerd en hoewel het weer niet altijd mee zat deze maand, heb ik genoten. Het was mijn eerste vakantiemaand, vol rust en vrije tijd. Maar wederom een maand met nieuwe uitdagingen, een nieuwe baan en weer sporten. Benieuwd wat ik deze maand allemaal gedaan heb en wat mijn plannen zijn voor volgende maand? Je leest het in deze nieuwe maandelijkse update.


Juli was de eerste maand dat ik officieel voorlopig klaar ben met mijn studie en ook de eerste maand dat ik vakantie heb. Het voelt gek om vakantie te hebben wetende dat dit nog anderhalf jaar duurt. Maar het voelt ook goed om eindelijk tijd te hebben voor fijne dingen. En hoewel ik gewoon werk, voelt het vergeleken met de afgelopen maanden écht als vakantie.


Ik kreeg deze maand mijn laatste tentamencijfers terug. Gelukkig waren deze resultaten positief en ben ik tevreden met hetgeen ik heb neergezet. Ik ben trots dat het uiteindelijk ondanks de drukte is gelukt en ik ben dankbaar dat ik deze zomer niet hoef te studeren voor herkansingen. Om dit te vieren at ik een heerlijk zomers taartje en heb ik genoten van een tapasavond.Juli was een maand om even tot rust te komen en te genieten van alle vrije tijd die ik heb. Ik ben lekker veel thuis geweest en heb me even nergens druk om hoeven maken. Ik heb heerlijk op de bank inspiratie opgedaan en series gekeken. Hoewel ik altijd al van lezen heb gehouden, was ik er de afgelopen maanden bijna niet aan toe gekomen. Deze maand had ik eindelijk weer tijd en heb ik twee boeken gelezen. “Welkom op de show” van Pim Kok over een jongen met het fragiele X-syndroom. En daarnaast las ik “mijn dinsdagen met Morrie” van Mitch Albom met mooie lessen van het leven.Deze maand had ik eindelijk weer tijd voor leuke dingen, tijd voor mijzelf en voor dingen waar ik al heel lang niet meer aan toe ben gekomen. Ik ben weer regelmatig baantjes gaan zwemmen en heb tussen de regenbuien door veel wandelingen gemaakt. Een fietstocht door een natuurgebied wat door het noodweer totaal was veranderd leverde mooie beelden op. Ik kan er écht van genieten om buiten te zijn in een mooie omgeving.


In juli begon ik ook aan mijn nieuwe baan op de poli chirurgie! Inmiddels ben ik volledig ingewerkt en al helemaal op mijn plek op de afdeling. Het is leuk en leerzaam om nu ook voor een ander specialisme te werken. Daarnaast werk ik natuurlijk ook gewoon als student-assistent voor de interne geneeskunde. Deze maand had ik daar een welbekende “terrordienst” waarbij er 40 patiënten tegelijk op de spoedeisendehulp waren, terwijl we op de SEH maar 19 kamers hebben. Dit resulteerde in een drukke avond met code rood, een gesloten spoedeisendehulp en rennen van hot naar her.


Deze maand heb ik ook een weekje in quarantaine doorgebracht. Al was het geen officiële quarantaine omdat ik volledig ben gevaccineerd. Toch besloot ik om thuis te blijven, mijn verantwoordelijkheidsgevoel was groot en het voelde niet goed om aan het werk te gaan. Ik werk met kwetsbare patiënten die een grote operatie ondergaan. Ik wil het niet op mijn geweten hebben dat zij door mij ziek zouden kunnen worden. Ik heb een weekje vanuit huis gewerkt en even geen sociale contacten gehad. Gelukkig testte ik na die week negatief en kon ik weer lekker aan de slag. Toch ben ik blij dat ik voorzichtig ben geweest en het zekere voor het onzekere heb genomen.


Het was tijd om ook een aantal uitjes, weekendjes weg en een vakantie te plannen voor de rest van dit jaar. Altijd fijn om dingen te hebben waar je naar uit kunt kijken! Augustus is dan ook een maand waarin veel leuke dingen staan gepland. Hopelijk zit het zonnetje het tweede deel van deze zomer wat meer mee en kunnen we genieten van een tropische maand. Daarnaast staat augustus voor mij in het teken van fit worden, routines weer oppakken en vooral genieten van mijn vrije tijd.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page