top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Maandelijkse update: juni 2021

Deze maand stond in het teken van de allerlaatste loodjes, studeren voor mijn laatste tentamens terwijl het 32 graden was. Maar ook werkte ik deze maand gewoon mijn diensten, ging ik eindelijk iets ophalen waar ik al lang naar uitgekeken had en is nu eindelijk mijn vakantie aangebroken. In deze maandelijkse update lees je daarnaast wat mijn plannen zijn voor de komende maanden en schrijf ik over nieuwe uitdagingen die ik aan zal gaan.


Deze maand stond dus met name in het teken van studeren. Hoewel de laatste loodjes het zwaarst wegen en het ons niet erg makkelijk werd gemaakt met de tropische temperaturen in de week voor de tentamens, denk ik dat het is gelukt. Voor mijn praktijktoetsen heb ik een beoordeling gekregen waar ik alleen maar van had kunnen dromen. Mijn andere tentamens moet ik nog terugkrijgen. Dat is nog even spannend, maar ik heb er een goed gevoel over! Hoewel ik ontzettend toe was aan vakantie, voelt het ook gek om hierna waarschijnlijk nooit meer klinische vraagstukken te hoeven leren. Ook het vak context science and innovation is na deze maand waarschijnlijk verleden tijd. Binnenkort lees je op mijn blog hoe ik mijn bachelor geneeskunde ervaren heb, wat de hoogtepunten en de dieptepunten waren en vertel ik waar ik het meeste van heb geleerd.


Ondanks dat deze maand voornamelijk bestond uit het schrijven van samenvattingen, oefenen van flashcards en het maken van oude tentamens als voorbereiding, zat ik niet alleen maar met mijn neus tussen de boeken. Ik werkte gewoon mijn diensten in de verschillende ziekenhuizen. Gelukkig waren het deze maand wat minder diensten dan de afgelopen maanden. De strijd tegen COVID lijkt eindelijk de goede kant op te gaan, wat zorgt voor meer lucht en rust voor het zorgpersoneel. Wanneer ik nu terugkijk op het afgelopen jaar is het echt bizar om te realiseren dat alles wat ik heb meegemaakt, gezien en geleerd allemaal in één jaar heeft plaatsgevonden. Binnenkort komt er ook een blog online waarin ik schrijf wat ik heb geleerd en welke ervaring ik het afgelopen jaar heb opgedaan.


Deze maand eindelijk mijn rijbewijs aanvragen, ophalen en voor het eerst een stukje rijden met mijn rijbewijs op zak. Het voelt gek om zonder rij-instructeur en in een andere auto de weg op te gaan, maar het opent ook veel deuren voor de toekomst.

Mijn blog heeft deze maand op een iets lager pitje gestaan. Mijn focus lag de afgelopen weken echt op het halen van mijn laatste tentamens, maar ik zit vol nieuwe ideeën voor blogs en kan niet wachten om deze hier te delen.


Vanaf nu heb ik dus officieel vakantie en dat voelt gek om te zeggen. Mijn vakantie duurt namelijk tot 9 februari 2023. Eerst voelde dit als een groot gapend gat met zeeën van tijd. Inmiddels heb ik wel een idee hoe ik dit ga invullen. Een bijkomend voordeel is dat ik buiten het seizoen op vakantie kan gaan. De komende maanden zullen in het teken staan van werken in het ziekenhuis. Nieuwe ervaringen opdoen, leren van patiënten en andere zorgprofessionals en sparen voor mijn master. Ik blijf als student-assistent werken voor de interne geneeskunde. Daarnaast zal mijn baantje aas casemanager COVID worden omgezet naar een baantje waarbij ik zal bijdragen aan het coördineren van het inhalen van de reguliere zorg. Ook ben drie dagen per week op de afdeling chirurgie te vinden waar ik hopelijk ook een aantal operaties mag bijwonen en nieuwe ervaringen ga opdoen.


Veel nieuwe en leuke uitdagingen dus! Daarnaast is het vanaf nu tijd voor rust en meer ontspanning. Ik wil mijn routines weer oppakken, meer buiten komen, meer bewegen en bewuster bezig zijn. Ik heb nu alle ruimte om dingen te doen die ik door de drukte van het afgelopen jaar al lang niet meer heb kunnen doen. Ik ben er klaar voor en heb zin in de komende maanden. Ik spring nu op mijn fiets op weg naar mijn allereerst dag bij de chirurgie en ik heb er zin! Ik neem jullie de komende maanden mee in alle nieuwe ervaringen die ik op ga doen en de nieuwe uitdagingen die ik aan zal gaan.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page