top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Maandelijkse update: november 2021

De eerste voorzichtige sneeuwvlokjes zijn gevallen en november is voorbij gevlogen. Voor mijn gevoel heb ik twee keer met mijn ogen geknipperd en zijn we opeens in de gezelligste maand van het jaar beland. Wát een maand was dit. Bijna dagelijks ben ik in het ziekenhuis te vinden om te helpen waar ik kan. Mijn dagen zijn lang, maar ze vliegen voorbij. Hoe deze maand voor mij verliep, wat ik heb gedaan en geleerd, lees je in deze nieuwe maandelijkse update.


De maand begon met het bericht dat er extra diensten gedraaid zouden moeten worden. Ik inventariseerde de beschikbaarheid bij mijn collega’s en maakte een rooster voor alle extra COVID diensten. Bijna dagelijks was ik afgelopen maand in het ziekenhuis te vinden. Op sommige dagen begon ik ’s ochtends vroeg in het ene ziekenhuis, sprintte ik aan het eind van de middag naar het andere ziekenhuis en werkte ik daar tot 12 uur ’s nachts nog een extra dienst. Hoewel dit een situatie is die verre van normaal is, is de knop snel om. Ik weet dat alle hulp nu hard nodig is en ben blij dat ik iets kan betekenen.


Op dit moment zijn mijn planner en to-do lijstjes echt mijn grootste vriend. Naast alle diensten nog blogs schrijven en socials bijhouden is namelijk niet niks. Toch zit ik in een fijn ritme. Ik heb ervoor gezorgd dat ik voldoende en gezond eet. Ik drink veel water, eet veel fruit en slik extra vitaminepillen. Ook probeer ik waar mogelijk mijn uren slaap toch te halen zodat ik fit en op de been blijf.Een nieuwe persconferentie kondigde tussendoor ook nog een milde lockdown aan. De normale zorg wordt weer afgeschaald, patiënten worden uitgeplaatst en veel personeel in het ziekenhuis is ziek. Zelf merk ik erg weinig van een lockdown omdat ik voornamelijk aan het werk ben. Het lichtpuntje in deze drukke weken en onzekere tijden is dat ik mijn boostervaccinatie deze maand heb gekregen. Ik ben dankbaar dat ik zo snel de mogelijkheid heb gekregen om de booster te krijgen en hoop dat de drukte in het ziekenhuis weer zal gaan afnemen.


Ondanks alle drukte bestond mijn maand niet alleen uit werken. Ik wilde mijn sportmomenten niet missen. Ik was juist zo lekker bezig met sporten en vind het heerlijk om zo tussendoor mijn hoofd leeg te maken. Met een beetje passen en meten stond ik deze maand toch gewoon elke week een aantal keer in het sportcentrum om te werken aan mijn doelen. In het beetje vrije tijd wat ik nog had, ben ik bezig geweest met het maken van mijn surprise en het inpakken van de kerstcadeautjes. Omdat er weinig tijd over is ben ik dit jaar vroeg begonnen en liggen de kerstcadeautjes inmiddels al klaar onder de mini kerstboom. Dat geeft op de momenten dat ik thuis ben dan toch een beetje extra sfeer.


En dan is nu de laatste maand van het jaar al aangebroken. Wat er verder gaat komen, hoe druk het in het ziekenhuis nog gaat worden en hoe de volgende maand er voor mij uit zal zien weet ik niet. Ik laat het op mij af komen en probeer mijzelf in deze gekke tijd verder te ontwikkelen. Te leren van de situatie en mijn eigen grenzen te verleggen. Daarnaast probeer ik nog steeds doelen te stellen, regelmatig buiten te komen, te sporten en te genieten van de kleine dingen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2 Post
bottom of page