top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Meerdere wegen leiden naar Rome

Bijgewerkt op: 25 jul. 2022

De werkdruk binnen de zorg is al jaren lang hoog en wordt door de verwachtingen die we van elkaar maar vooral van onszelf hebben steeds hoger. Soms lijkt het wel alsof een PHD-traject tegenwoordig een vereiste is om een goede dokter te zijn. Het lijkt de gouden standaard geworden om in opleiding te komen voor de specialisatie van jouw keuze. Toch zijn er meer en misschien wel mooiere wegen die naar Rome leiden.Ik ga graag in gesprek met de artsen waar ik mee werk of de docenten waar ik onderwijs van krijg. Ik ben benieuwd wat hun toekomstplannen zijn, van welk specialisme hun hart sneller gaat kloppen. Maar meer nog ben ik benieuwd naar de weg er naartoe, welke stappen ze zetten en hoe ze hun uiteindelijke doel willen gaan bereiken.


Ik heb al een aantal maanden goed contact met BKV. Ik heb bewondering voor de manier waarop zij zich inzetten voor medewerkers in de zorg en door middel van de Medic Academy jonge zorgprofessionals ondersteunen bij hun ontwikkeling tot medisch specialist.


Een inspirerend gesprek

Een tijdje terug ging ik in gesprek met Eveline, ongeveer een jaar geleden ging zij met BKV in gesprek en startte ze met haar persoonlijke Medical Traineeship. Op de plek waar ze destijds werkte voelde ze zich niet op haar plek. Ze haalde op dat moment niet de voldoening uit haar werk zoals ze dat gedurende de studie altijd voor zich had gezien.

Eveline inspireerde mij met haar verhaal

Al snel nadat ze bij BKV was gestart met het Medical Traineeship voelde ze zich beter en haalde ze weer energie uit de dingen die ze deed. Er werd goed met haar meegedacht en een aantal zorgen werden haar uit handen genomen. Zo werd er voor haar een werkplek gezocht en werden onderhandelingen voorbereid.

Inmiddels werkt ze door middel van het Medical Traineeship met veel plezier bijna een jaar in de ouderen geneeskunde. Ze haalt weer voldoening en energie uit haar werk en is nu binnen haar traject samen met een coach aan het kijken wat de volgende stap gaat zijn. Door middel van meeloopdagen bij verschillende specialismen kan ze zich goed oriënteren op deze volgende stap.


Het Medical Traineeship

Het Medical Traineeship is ontwikkeld voor jonge dokters die aan het begin van hun carrière staan. Tijdens dit traject ben je concreet met je eigen ontwikkeling bezig waarbij de focus ligt op excelleren waar je goed in bent. Iedereen wordt individueel begeleid door een coach, maar er zijn ook inspirerende sessies met gasten en andere trainees waardoor je contact legt met andere basisartsen die bij verschillende organisaties werkzaam zijn. Daarnaast is er ruimte voor gezellige borrels en worden er regelmatig uitjes georganiseerd.


Wanneer je nog niet precies weet welke kant je op wilt, maar ook wanneer je al een route hebt uitgestippeld om in opleiding te komen bij het specialisme van jouw dromen, is BKV er om jou te helpen. Ook wanneer je werkervaring op wilt doen in het buitenland kan dit worden gecombineerd met het Medical Traineeship.


Voor Eveline kwam BKV precies op het juiste moment op haar pad. Door het Medical Traineeship wordt ze ondersteund bij haar ontwikkeling tot arts en in haar zoektocht naar wat ze graag wil betekenen binnen de zorg. Ze kan er veel van zichzelf in kwijt en verdient de tijd die ze op deze manier in zichzelf investeert dubbel en dwars terug door de energie die ze van dit traject krijgt. Benieuwd naar wat het Medical Traineeship kan bijdragen aan jouw ontwikkeling tot medisch specialist? Meer informatie vind je hier: https://bit.ly/3a3ENU7


Het is voor mij wel duidelijk dat de toekomst echt niet zo zwart wit is als het soms lijkt, dat een PHD in tegenstelling tot veel verhalen helemaal niet de gouden standaard is. Soms moet je het lef hebben om buiten de gebaande paden te gaan. Om ervoor te kiezen om juist niet dat PHD-traject in te gaan, maar te investeren in je eigen ontwikkeling.

579 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2 Post
bottom of page