top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Mijn doelen voor 2022

Nu 2021 achter de rug is, is het tijd om vooruit te kijken en doelen te stellen voor het komende jaar. Hoewel het stellen van doelen niet gebonden is aan een specifiek moment zoals het nieuwe jaar, is het wel een fijn moment om te reflecteren op het afgelopen jaar en na te denken over je intenties voor het komende jaar. De afgelopen weken heb ik nagedacht wat ik belangrijk vind, waar ik extra aandacht en energie in wil steken en hoe ik deze doelen wil gaan bereiken. In deze blogpost neem ik je mee in mijn doelen voor 2022


Doelen stellen en reflecteren

Allereerst wil ik komend jaar actief bezig zijn met het stellen van doelen en reflecteren op de stappen die ik zet om deze doelen te bereiken. Gedurende mijn bachelor heb ik geleerd om te reflecteren op situaties en vanuit deze situaties leerdoelen te formuleren voor mijzelf. Hoewel ik ook het afgelopen jaar ben blijven reflecteren, is dit door de drukte in het ziekenhuis wat meer naar de achtergrond verplaatst. Ik wil actief bezig zijn met het stellen van doelen en het uitwerken van mijn weg daar naartoe. Wekelijkse reflectiepagina's in mijn 6 minuten dagboek helpen om deze weg uit te stippelen.


Productiviteit en dankbaarheid

Het afgelopen jaar ben ik veel bezig geweest met het bewust worden van de dingen waar je dankbaar voor bent en de kleine successen die je elke dag boekt. Dit helpt mij om positief en productief te zijn. Het afgelopen jaar heeft mijn 6 minuten dagboek daar goed bij geholpen. Inmiddels heb ik een nieuwe voor het nieuwe jaar en ga ik deze weer consistent gebruiken om die positieve mindset vast te houden en verder te ontwikkelen.


Tijd investeren in lezen

Afgelopen jaar was één van mijn doelen om meer te lezen. Hoewel ik

dit jaar best veel boeken heb gelezen, is dit toch iets wat in de drukte van de afgelopen maanden een beetje naar de achtergrond is verdwenen. Ik vind lezen niet alleen leuk, het zorgt ook voor ontspanning en is goed voor je ontwikkeling. Een van mijn doelen is daarom om mijn telefoon elke avond wat eerder weg te leggen en een stuk te lezen.


Sporten

Halverwege 2021 besloot ik het sporten weer serieus op te pakken. Ik stelde doelen voor mijzelf waarbij ik elke week vier keer bezig wilde zijn met een vorm van sport. Ik hield mijn doelen vol, beloonde mezelf en merkte dat ik sterker en fitter werd. Door de huidige drukte en de maatregelen heb ik dit doel eventjes wat meer los gelaten. Ik probeer te sporten als dat mogelijk is in mijn planning en geniet van deze sportmomenten. In het nieuwe jaar wil ik wanneer de drukte in het ziekenhuis wat afneemt en er meer ruimte is om te sporten, mijn oorspronkelijke doel weer oppakken en hier verder mee gaan.


Me-time

Het afgelopen jaar heb ik ook geleerd dat naast hard werken, regelmatig ontspannen en tijd voor jezelf nemen minstens zo belangrijk is. Het komende jaar wil ik minimaal één keer per week tijd voor mijzelf nemen en ontspannen. Dit is dan ook meteen een mooi moment om te reflecteren op de afgelopen week en doelen te stellen voor de nieuwe week.
Geld sparen

Ook komend jaar zal ik nog in de wachttijd zitten voor mijn coschappen. In die tussentijd bestaat een groot deel van mijn tijd uit werken. Het afgelopen jaar heb ik een deel van het geld wat ik verdiende opzij gezet om te sparen. Ook voor dit jaar heb ik weer een doel gesteld om een bepaald bedrag te sparen.


Buiten bewegen

Tot slot wil ik graag meer buiten bewegen. In de winter en het voorjaar van 2021 ging ik bijna dagelijks de deur uit om even een stukje te wandelen. In de zomer en daarna het drukke najaar is dit er een beetje bij in geschoten. Komend jaar wil ik van dit dagelijkse stukje lopen weer een gewoonte gaan maken. Bovendien is het mijn doel om eind 2022 acht kilometer te kunnen hardlopen. Om dat doel te behalen is het belangrijk om aan de hand van een schema te gaan oefenen zodat ik steeds beter word.


Genoeg doelen om aan te werken het komende jaar. Ik heb er zin in en ik zit vol met energie om met deze doelen aan de slag te gaan. Ik houd jullie gedurende het jaar op de hoogte van de voortgang in het waarmaken van van mijn doelen.

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Post: Blog2 Post
bottom of page