top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Mijn favoriete plekjes op Texel

Na drukke werkweken in het ziekenhuis, is een paar dagen genieten op Texel voor mij een favoriete manier om te kunnen ontspannen en op te laden om daarna weer aan de slag te gaan. Ieder jaar kom ik minimaal een keer op dit fijne eiland waardoor ik inmiddels de mooiste plekjes, de lekkerste eettentjes en de leukste winkeltjes ken. In deze nieuwe blogpost deel ik mijn favoriete plekjes op Texel met jullie.Op een zonnige dag kom ik graag op het strand bij de vuurtoren van Texel. Een grote uitgestrekte zandvlakte met wit zand laat je geloven dat je op vakantie bent in een zonnig land ver weg. Een ideale plek om een fijne strandwandeling te maken, de mooiste plaatjes te schieten of een duik te nemen in de zee.De zon zie ik het liefste ondergaan in de zee bij het strand bij de cocksdorp. Het is een plaatje om te zien en elke keer weer een magische moment. Zelfs in het hoogseizoen kan je hier tijdens de zonsondergang mooie foto's maken en genieten van de rust en de natuur. Daarnaast kan je in de zomer heerlijk eten op het terras van het strandpaviljoen.


Niet alleen op het strand, maar ook in de duinen kun je op Texel de mooiste wandelingen maken. Er zijn veel verschillende wandelroutes waarmee je het eiland kunt ontdekken. Zelfs nu nog ontdek ik elke keer weer nieuwe routes, plekjes en uitkijkpunten met een adembenemend uitzicht. Ook een tip om een keer vroeg je bed uit te komen en de zon te zien opkomen in deze mooie natuurgebieden.


Hoewel de restaurants en strandtenten momenteel gesloten zijn, kun je op veel plekken wel lekkere dingen afhalen. Bij strandpaviljoen paal 9 kun je genieten van de lekkerste latte machiato's en appelgebak. Heerlijk als beloning na een lange wandeling over het strand.


Hoewel er veel kleine en leuke winkeltjes te vinden zijn op het eiland, zijn twee winkeltjes in den Burg bij mij echt favoriet. Al jaren kijk ik er naar uit om elke keer als ik op Texel ben langs te gaan bij Stek. Met de leukste interieurspulletjes, sieraden en mooie droogbloemen doe ik elke keer weer nieuwe inspiratie op en loop ik nooit met lege handen weer naar buiten. Niet alleen voor jezelf, maar ook om leuke cadeautjes te kopen is deze winkel favoriet. Bovendien werken er super lieve meiden die altijd bereid zijn om je te adviseren en de mooiste boeketten van droogbloemen voor je te maken.


Sinds het voorjaar van 2021 is er een nieuwe conceptstore geopend in Den Burg. Stijlz is een plek waar ik ook graag kom voor de mooie kaarsen, interieur accesoires en het leukste servies. Gedurende de lockdown zijn deze winkeltjes helaas dicht. Toch kan je ook nu iets leuks uitzoeken door middel van window shopping of je bestelling plaatsen en ophalen bij de winkel.


Er is dus genoeg te zien en te beleven op dit fijne eiland. Elke keer ontdekt je weer nieuwe plekken en maak je nieuwe herinneringen. En bovenal een heerlijke plek om tot rust te komen en te ontspannen.


Deze blogpost is niet gesponsord, ik ben gewoon écht enthousiast over deze leuke plekjes op Texel. Daarnaast kunnen de ondernemers zeker in deze tijd wel wat extra aandacht gebruiken.


121 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2 Post
bottom of page