top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Twee jaar wachttijd - een update

Toen ik vorig jaar in juni mijn klinische vraagstukken afrondde moest ik gaan nadenken over de invulling van mijn wachttijd. Dat is niet zo makkelijk als het in eerste instantie lijkt. Je hebt bijna twee jaar om alles te doen wat je leuk vindt, maar ook twee jaar om ervaring op te doen en je te oriënteren op de toekomst. Twee jaar die je nuttig, maar vooral ook leuk wilt besteden. Een tijd waarin je helemaal zelf je weg kunt kiezen. In deze blogpost lees je hoe ik mijn wachttijd tot nu heb ervaren, wat ik heb gedaan en wat mijn plannen zijn voor mijn resterende wachttijd.


Ik besloot vorig jaar dat ik graag nieuwe dingen wilde leren, nieuwe ervaring wilde opdoen. Maar vooral ook dat ik even een stapje terug wilde doen. De maanden daarvoor was ik gewend om een fulltime studie en veel diensten in het ziekenhuis te combineren. Om altijd in de tiende versnelling door te gaan. Nu was het tijd om even stil te staan en te genieten van de tijd en vrijheid die ik nu heb.


Naast mijn diensten voor de interne geneeskunde besloot ik om mijn horizon te verbreden en ook aan de slag te gaan bij de chirurgie. Op deze mannier kan ik nieuwe ervaring op doen, leer ik een heel ander ziekenhuis kennen en kan ik ondertussen ook nog wat geld sparen. Daarnaast heb ik meer tijd om mijzelf in andere dingen te verdiepen. Ik kon vroeger uren lang creatief bezig zijn en genieten van het maken van mooie dingen. Ik vind het heerlijk dat die creativiteit nu weer terugkomt en dat daar nu ook de ruimte en tijd voor is. Ik heb zó veel ideeën die ik uit wil werken en krijg een enorme energieboost van doen wat ik leuk vind.

Nu ik op het afgelopen jaar terugkijk is het alles behalve weggegooide tijd. Ik heb veel kunnen leren en ervaring op kunnen doen, zowel binnen als buiten het ziekenhuis. Ik heb de tijd genomen om het sporten weer op te pakken, om veel buiten van het zonnetje te genieten. Nieuwe persoonlijke doelen zijn gesteld en nieuwe plannen zijn gemaakt. Ik heb de tijd genomen om veel te lezen, mijzelf op andere vlakken verder te ontwikkelen.


Nu ligt er nog iets minder dan een jaar wachttijd voor mij. In mei en juni zal ik mij richten op de klinische minor acute geneeskunde. Daar heb ik heel veel zin in. Gewoon weer zoals vanouds leren vanuit de praktijk. Zelf dingen doen en meelopen in het ziekenhuis. Daarnaast begin ik komende maand ook aan een nieuwe uitdaging bij een onderzoek voor de interne geneeskunde, nu het onderzoek bij de chirurgie er bijna op zit.


Ook heb ik nog genoeg ideeën rondom mijn blog die ik wil uitwerken en doelen die ik graag wil bereiken. Ik ben lekker creatief bezig en ben momenteel druk met een nieuw projectje waar ik binnenkort meer over vertel! Het plan is om na een fijne zomer te starten met mijn wetenschappelijke stage, wat eigenlijk onderdeel is van de coschappen. Ook staan er nog een mooie reis en genoeg leuke tripjes op de planning om optimaal te genieten van de tijd die ik heb.


Zo veel leuke en leerzame dingen gedaan en nog genoeg te beleven de komende maanden. Ik geniet nog even met volle teugen van deze tijd om vervolgens aan mijn coschappen te gaan beginnen in februari 2023.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page