top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Wat als je niet bent toegelaten tot de studie van je dromen?

Gisteren is de uitslag van de decentrale selectie bekend gemaakt. Hoewel er mensen zullen zijn die dolgelukkig zijn met het nieuws wat ze hebben gekregen, zullen er ook mensen zijn die een minder leuk bericht hebben gehad. Hoe ga je om met een teleurstelling en hoe zorg je ervoor dat je nadat je even flink gebaald hebt, de draad weer oppakt en je dromen waarmaakt?


De afgelopen maanden heb ik honderden berichtjes en mailtjes gehad van scholieren die zich aan het voorbereiden waren op de decentrale selectie. Iedereen heb ik zo goed mogelijk geprobeerd te helpen met tips, advies of soms gewoon door geruststelling. Ik zou heel graag willen dat al deze mensen een plekje hebben bemachtigd binnen de studie geneeskunde. Toch weet ik dat met zo veel deelnemers de kans bestaat dat je net buiten de boot valt.


Het is natuurlijk logisch dat je flink baalt van een uitslag die tegenvalt. Het is tenslotte iets waar je de afgelopen maanden hard voor hebt gewerkt. Iets waar je naar uit hebt gekeken en misschien wel jaren over gedroomd hebt. Toch is het belangrijk om nadat je flink gebaald hebt, naar de mogelijkheden te kijken. Er leiden tenslotte meer wegen naar Rome.


Er zijn verschillende mogelijkheden om toch terecht te komen bij de studie of het beroep van je dromen. Je kunt een tussenjaar nemen, geld sparen, een mooie reis maken en genieten van het leven. Ook kun je een jaartje een andere studie gaan doen en daarna opnieuw selectie doen voor geneeskunde. Een andere mogelijkheid is om te kijken naar een studie waarmee je door middel van een pre-master toch bij geneeskunde terecht kunt komen.Hoewel het misschien voelt als falen, is er absoluut geen reden om boos te zijn op jezelf. Je hebt je best gedaan en dat is alles wat je kunt doen. Dat het nu niet is gelukt, wil niet zeggen dat je de handdoek in de ring moet gooien. Deze ervaring neem je mee in alle andere dingen die je nog wilt bereiken. Als jij er zelf in blijft geloven, dan kom je uiteindelijk echt wel bij die droom terecht, of het nu linksom is of rechtsom.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2 Post
bottom of page