top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Week in mijn leven - Januari 2022

Maandag

De week begon voor mij weer op de poli van de chirurgie. Er stonden een aantal nieuwe patiënten op de planning en ik had een aantal dingen op mijn to-do lijst staan die ik vandaag wilde afronden. Het zien van nieuwe patiënten vind ik altijd een van de leukste dingen om te doen. Ik kom veel verschillende mensen tegen, mijn dagen zijn afwisselend en ik leer veel wat ik tijdens mijn coschappen kan toepassen.


Na een drukke dag op de poli en een bord lekkere pasta was het tijd om eindelijk weer eens naar de sportschool te gaan. Door de lockdown was ik al een aantal weken niet in de sportschool geweest en om eerlijk te zijn had ik dat gemist.

Dit zorgde voor nieuwe motivatie en energie om aan de slag te gaan. Tot mijn verbazing viel het heel erg mee en voelde het al snel als vanouds. Extra fijn dat ik daarna met een voldaan gevoel op de bank kon ploffen om te genieten van een leuke serie.


Dinsdag

Op dinsdag dook ik al vroeg het zwembad in om eindelijk weer eens baantjes te kunnen zwemmen. Dit vind ik een van de fijnste manieren om mijn dag te beginnen. De rest van mijn dag bestond uit het afronden van dingen die ik voor mijn werk moest doen. Zo maakte ik het rooster voor februari, werkte ik verder aan de database met patiëntgegevens en analyseerde ik vragenlijsten.


Deze administratieve bezigheden zijn misschien niet het leukste van mijn werk. Toch vind ik het heerlijk dat ik dit vanuit huis kan doen. Al sinds het begin van de pandemie heb ik op wat studeren na, bijna nooit thuis gewerkt. Ik ben bijna altijd in het ziekenhuis te vinden voor mijn werk. Voor mij is het dus een prima afwisseling om thuis te zitten.


Woensdag

Deze nieuwe dag begon ik met een rondje hardlopen buiten. De rest van deze dag had ik vrij gehouden om naar een vriendin in Maastricht te gaan. De flinke treinreis was het meer dan waard! Een middag lang de leukste winkeltjes van Maastricht bekijken, koffie to go drinken op het vrijthof en uren lang bijpraten en lachen. Zeker voor herhaling vatbaar. En dan het liefst in de zomer, met een zonnetje, leuke terrasjes en veel leven in de stad.


Donderdag

Naast mijn werk voor de chirurgie hield ik mij vandaag ook bezig met het schrijven van nieuwe blogs en het uitwerken van nieuwe ideeën. Dit doe ik niet op vaste dagen of tijden, maar gewoon wanneer ik genoeg nieuwe ideeën en inspiratie heb.


's Avonds stond er een heerlijke nacho ovenschotel met groenten op het menu en was het tijd om naar de sportschool te gaan voor een potje squash. Ik merk dat de afwisseling en de keuze uit veel verschillende sporten mij goed doet. Het maakt het een stuk makkelijker en bovendien leukers om elke dag in beweging te blijven.


Vrijdag

De laatste werkdag van de week is voor mij vaak een rustige dag. Ik rond de laatste dingen af die ik voor mijn werk moet doen en ik maak een planning voor de volgende week. Daarnaast hield ik mij deze keer bezig met de layout van mijn blog. Ik vond het tijd voor wat verandering en kan dan uren bezig zijn met het aanpassen van de layout.


Met een kop thee en een stuk appeltaart nam ik nog even de tijd om berichtjes over de decentrale selectie en mijn blog te beantwoorden voordat ik het weekend inluidde met een aantal afleveringen van een van mijn favoriete series.Weekend

Dit weekend had ik bewust weinig plannen. De tijd nemen om bij te komen en even helemaal niets te doen. Zaterdag stond er nog een tripje naar de IKEA op de planning. Blijkbaar hadden veel mensen hetzelfde idee want het was echt enorm druk. Zaterdagavond was het natuurlijk weer tijd voor Wie is de mol en zelfgemaakte pizza.


Zondagavond stond er weer een avonddienst op de planning. Een drukke dienst met een volle spoedeisende hulp en veel telefoontjes van de afdeling. Toch zijn dit mijn favoriete diensten. Ik ben inmiddels wel gewend aan de drukte en de hectiek van zo'n avond. Bovendien kan ik dan veel nieuwe dingen zien en leren.246 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page