top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Zo neem je voldoende rust tijdens de laatste hectische weken van het jaar

De afgelopen weken ren ik van hot naar her en sta ik dag in dag uit in het ziekenhuis. Niet alleen ik heb het druk, voor iedereen zijn het nu de laatste loodjes voordat we het nieuwe jaar in gaan. Leren voor de laatste tentamens, het schrijven van de laatste verslagen, de laatste december inkopen doen en ga zo maar door. In deze nieuwe blogpost lees je hoe je toch voldoende rust kunt nemen tijdens deze laatste hectische weken van het jaar.Ik moet zeggen dat het niet altijd makkelijk is. Zeker nu ik zo veel extra diensten werk, vliegen de dagen voorbij en is ontspannen iets wat ik snel vergeet. De koude, donkere dagen dragen ook niet echt bij aan het fit, uitgerust en energiek voelen. Toch is het belangrijk om juist in deze tijd bewust te zijn van je mindset en voldoende rust te nemen. Alleen met het nemen van voldoende rust en een flinke dosis positviteit zorg je ervoor dat je op de been blijft en genoeg energie hebt om de laatste dingen voor dit jaar te doen.


Elke week maak ik aan het begin van de week een nieuwe planning. Hierdoor heb ik een goed overzicht van de dingen die ik die week moet doen. Ik plan naast mijn werk, sport, sociale activiteiten en overige dingen die ik moet doen ook bewust tijd voor mijzelf in. Op deze manier voorkom je dat je week uiteindelijk zo vol zit dat je helemaal geen tijd meer voor jezelf hebt. Bovendien voel je je al veel relaxter als je een goede planning hebt gemaakt en niet nog 101 dingen moet onthouden. Binnenkort lees je op mijn blog meer over hoe ik mijn planningen maak en er voor zorg dat ik niet voor verrassingen kom te staan.


Mijn doel is om ook in drukke weken minimaal één keer per week tijd voor mijzelf te hebben. En tijd voor mijzelf betekent niet werken, geen mail checken én geen sociale activiteiten. Meestal bestaat mijn avond dan uit lekker eten, een fijne serie of een goed boek, een lange warme douche, maskertjes en even geen social media. Ook duik ik vroeg mijn bed in zodat ik na zo’n avond ook echt uitgerust en met een flinke dosis nieuwe energie wakker word. Door deze kleine rustmomentjes iedere week in te plannen, voorkom je dat je jezelf voorbij loopt en zorg je ervoor dat je leeft in plaats van dat je geleefd wordt.Ook naast het bewust inplannen van grotere rustmomenten zoals een avondje vrij, kunnen kleine momenten gedurende je dag er ook voor zorgen dat je even rust neemt en je hoofd leeg kunt maken. ’s Middags een fijne wandeling buiten in het winterzonnetje. Of nog even aan het einde van je dag je hoofd leegmaken door te gaan sporten. Het zijn misschien niet direct de momenten waar je aan denkt bij het nemen van rust, maar het zorgt er wel op een andere manier voor dat je kunt ontspannen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, krijg je van sporten juist weer frisse nieuwe energie. Je zit hierdoor beter in je vel en je slaapt beter.


Na een drukke periode vind ik niets fijner dan even een hele dag ontspannen in de wellness. Van s’ ochtends vroeg tot ’s avonds laat ronddobberen, lekker eten en genieten van de rust. Pas op dat moment merk je hoe moe je eigenlijk bent en kun je naast ontspannen ook weer nieuwe energie op doen om er vervolgens weer tegenaan te kunnen.


Succes met de laatste loodjes van dit jaar. Neem voldoende rust en vergeet niet van deze laatste weken te genieten.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page