top of page

DROMEN VAN EEN DOKTER

Alle blogposts, tips en favorieten op een rij.

1A9DF457-A18C-4A38-BB74-B67DE9C6B688.jpeg
Post: Welkom

Maandelijkse update: februari 2021

De tweede maand van het jaar is alweer voorbij gevlogen. Wat waren dit bijzondere weken! Van uren door de sneeuw lopen en schaatsen, tot cocktails drinken en spelletjes spelen op het strand. Ik heb genoten en ben daarnaast druk bezig geweest met mijn blog en andere uitdagingen! Benieuwd wat ik deze maand allemaal heb gedaan en meegemaakt? Je leest het in deze nieuwe maandelijkse update van februari!


De lockdown duurt inmiddels al een aantal maanden, maar ik heb een manier gevonden om mijzelf te blijven uitdagen met nieuwe challenges. Ik lees veel boeken, kom elke dag buiten in de zon en ben mij meer bewust van de dingen die ik doe. Hoewel ik de feestjes en gezelligheid van inmiddels alweer een jaar geleden ontzettend mis, heb ik nu veel tijd om bewust aan mijzelf te werken. Ik merk dat ik nu toe kom aan de dingen waar ik al langer over twijfelde. Ook mijn blog ben ik begonnen in deze lockdown en wát een energie en inspiratie krijg ik van de leuke reacties op de stukjes die ik schrijf en de dingen die ik deel. Zo kreeg ik van een trouwe lezeres een hele lieve reactie op mijn blog “dokter, ik wil nog niet dood” waarin ze schreef dat ze het fijn vond om te lezen dat artsen en artsen in spé betrokken zijn. Dit geeft haar een veilig en geborgen gevoel omdat we vroeg of laat allemaal met artsen en het ziekenhuis te maken zullen krijgen. “Je maakt het verschil in deze bange dagen en momenten voor mensen” zijn woorden die mij bij zullen blijven!

Waar ik het vorige maand nog erg druk had met tentamens, is het deze maand een stuk rustiger. De tentamens van januari heb ik gelukkig gehaald! Inmiddels ben ik alweer een maand met mijn klinische minor bezig. Het is natuurlijk wel jammer dat we bijna geen klinisch onderwijs kunnen krijgen op dit moment, maar ook online leer ik veel nieuwe dingen. Ook in februari ben ik weer veel in het ziekenhuis te vinden om diensten te draaien en te helpen waar het kan. Inmiddels werk ik al bijna een jaar vier keer zoveel dan normaal. Ondanks dat het soms best pittig is om na lange studiedagen nog volledige diensten te draaien, ben ik blij dat ik zo mijn steentje bij kan dragen. Diensten waarin vaak veel heftige dingen gebeuren, maar waarin ik ook veel kan lachen. Beetje bij beetje leer ik het ziekenhuis en iedereen die er werkt steeds beter kennen en voelt het als thuiskomen. Hoe lang deze pandemie nog gaat duren weet niemand, maar ik zal er elke keer weer staan zo lang dat nodig is.


Naast het studeren en werken heb ik ook ontzettend genoten van de sneeuw die begin februari is gevallen. Ik heb eindeloos veel wandelingen door een prachtig wit winterwonderland gemaakt en met volle teugen genoten van al het moois. Na een dik pak sneeuw werden we ook nog verrast met ijs om te schaatsen, eindelijk was het weer zo ver! Ik ben met een vriendin gaan schaatsen en wat heb ik genoten! Dit was een cadeautje zo midden in deze lockdown. En alsof de sneeuw en ijspret nog niet genoeg waren, genoot ik precies een week nadat ik op het ijs stond van het heerlijke weer op het strand. Ik bracht de hele middag door met spelletjes spelen, mijn voeten in het zand, lekker eten en de zon op mijn gezicht.Een ander hoogtepunt van deze maand is dat ik een contract heb getekend bij compendium geneeskunde! Vanaf nu schrijf ik ook regelmatig een blog voor compendium! Mijn eerste blog voor compendium is deze maand online gekomen en wát een lieve en ontroerende reacties heb ik daar op gekregen! Daarnaast heb ik deze maand ook voor MedSocks een blog mogen schrijven en zijn er inmiddels bijna 500 mensen die mijn blogs volgen en regelmatig een berichtje sturen over de dingen die ik schrijf. Naast het feit dat ik schrijven onwijs leuk vind, is het ook leuk om te lezen wat mijn geschreven blogs met mensen doen.

Ik ben benieuwd wat de komende maand gaat brengen, welke nieuwe uitdagingen er op mijn pad zullen komen en welke leuke dingen ik ga beleven. Komende maand ben ik in ieder geval jarig en vier ik dit gezien de huidige maatregelen verspreid over heel veel momenten. Daarnaast kan ik deze maand eindelijk weer verder met mijn rijlessen en hoop ik voor eens en voor altijd klaar te zijn met mijn SPSS statistiek tentamen. Ook deze maand ga ik weer met een challenge bezig, ik wil élke dag beginnen met een wandeling buiten. Zo wil ik lekker veel bewegen en hopelijk nog veel meer genieten van het zonnetje. Komende maand neem ik jullie weer mee in de dingen die ik doe en de ervaringen die ik op doe in het ziekenhuis. Ik krijg een enorme energie boost van de mooie reacties die ik op mijn blogs ontvang. Dit zorgt er in combinatie met het zonnetje van de afgelopen weken voor dat ik vol zit met inspiratie voor nieuwe blogs!

138 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page